Op mijn werk heb ik een ontzettend hectische periode afgesloten en ik mocht van mezelf de maand september daarom een beetje bijkomen en dus vooral niet teveel doen. Dat leverde reacties op als: jij en niks doen? Dat gaat ons benieuwen... Juist, dat werd hem dus ook niet.

Zo bezochten we de Appelplukdagen in de Philips Fruittuin. Zelf je appels en peren plukken in de boomgaard, ik had het eerlijk gezegd nog nooit gedaan maar het was echt ontzettend leuk om te doen. Volgende keer zeker weer van de partij! Van het gekochte fruit maakte ik onder andere zelf appelmoes en bruschetta met peer.Verder genoten we van lekkere wijn van Weingut Feser bij de bbq. Deze kochten we in april op de Wijnmarkt in Geertruidenberg.


Ook gingen we een paar dagen naar Roemeniƫ. We vlogen naar Timisoara, waar we in hotel Imperial verbleven. De eerste avond aten we in een restaurant tegenover het hotel. Het had een typisch Roemeense inrichting, wat ik altijd wel erg kan waarderen.
Vooraf namen we soep. Beiden kregen we een flinke kom dampende soep, dat ging er wel in. De hoofdgerechten vielen helaas wat tegen, maar met een rekening van een kleine 20 euro in totaal vergeet je dat ook al snel weer.

De volgende dag bezochten we het prachtige kasteel Corvinilor in Hunedoara, waar we enkele uren doorgebracht hebben. 's Avonds aten we pizza in een restaurantje om te hoek. Beetje jammer dat het deeg niet helemaal gaar was, maar we hadden al zolang gewacht op het eten en intussen zoveel honger dat we niet eens de puf hadden om het terug te sturen.Op dag 3 zijn we Timisoara ingegaan. Tijdens het sight seeƫn zijn we zo nu en dan nog op een terrasje belandt om even wat lekkers te drinken. Op het Overwinningsplein staat een prachtige kathedraal en aan de andere kant de Opera. Daar tussen bevinden zich diverse eetgelegenheden en cafeetjes. Het was ook nog eens prachtig weer, dus we konden heerlijk in het zonnetje zitten.Onderweg terug naar het hotel at ik nog een langosi. Ik had me er al twee dagen op zitten verheugen en nu was het eindelijk zover. In 1 woord: GODDELIJK. Je kunt het denk ik het beste vergelijken met een soort oliebollenbeslag. Ze zijn er in een naturel-versie (die had ik) maar ook met bijvoorbeeld kaas, room of jam en zelfs met Frankfurters.
Later die dag zijn we nog even teruggegaan om beiden nog een langosi te halen. We waren er echt net voor sluitingstijd, de hele keuken was al schoongemaakt, maar gelukkig had hij nog langosi met kaas over. Ik kreeg van de vriendelijke man ook nog eens een gratis flesje drinken erbij.

De laatste dag voor vertrek zijn we gaan eten bij seafoodrestaurant Sabres. Het was voor Roemeense begrippen een duur restaurant, maar wat hebben wij lekker gegeten daar. We zaten in de tuin achter het restaurant en ik kreeg zelfs een dekentje toen het wat begon af te koelen. Ik denk dat de vakantie niet beter afgesloten had kunnen worden.De volgende ochtend was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan. Eenmaal thuis hadden we die avond beiden geen zin om te koken dus zijn we bij Lounge 8 sushi gaan eten. Dat was zoals gewoonlijk weer genieten.Natuurlijk heb ik afgelopen maand ook weer diverse nieuwe recepten getest. Enkele daarvan staan al online, zoals Broodje mozzarella uit de oven en Courgettesoep met kerrie. De andere recepten zullen snel volgen dus stay tuned!