Een beetje later dan gepland, maar in het kader van beter laat dan nooit alsnog het kijkje achter de schermen in december.

December is voor velen een drukke maand en dat was in mijn geval ook zeker zo. Maar gelukkig vooral druk met heel veel leuke dingen!

Het eerste weekend van december gingen we naar Lille, waar ik jullie al eerder over vertelde (klik hier voor de volledige blog). Ik word er nog steeds blij van als ik daar aan denk.

November was voor mij een maand met enkele culinaire highlights. Ik kijk dan ook met heel veel plezier terug op deze maand.

Op 11 november bezochten we de Tasty. Daar deden we mee aan twee workshops: ravioli maken van Kenney Ludwig van het Smulweb Kookcollege en een workshop van Andy McDonald waarbij we een gegrilde zeebaars maakten. Ook hebben we bij diverse kraampjes nog wat lekkernijen geproefd en kochten we uiteindelijk nog drie kookboeken. Al met al een meer dan geslaagde dag.

Oktober is voorbij gevlogen. Het lijkt nog maar net vorige week dat ik de Achter de schermen van september schreef, maar nee dat is toch echt alweer een maand geleden!

Inmiddels is de klok weer verzet en wordt het weer vroeger donker. Dat betekent ook dat het lastig is om zonder lampen maar met voldoende licht te fotograferen. Dat lukt met een beetje geluk overdag nog wel, maar 's avonds is dat niet te doen. Daarom kochten we een prachtige set, zodat we voortaan ook in de avonduren nog gerechten kunnen fotograferen.

Op mijn werk heb ik een ontzettend hectische periode afgesloten en ik mocht van mezelf de maand september daarom een beetje bijkomen en dus vooral niet teveel doen. Dat leverde reacties op als: jij en niks doen? Dat gaat ons benieuwen... Juist, dat werd hem dus ook niet.

Zo bezochten we de Appelplukdagen in de Philips Fruittuin. Zelf je appels en peren plukken in de boomgaard, ik had het eerlijk gezegd nog nooit gedaan maar het was echt ontzettend leuk om te doen. Volgende keer zeker weer van de partij! Van het gekochte fruit maakte ik onder andere zelf appelmoes en bruschetta met peer.