Tzatziki is er voor mij echt eentje in de categorie nomnomnom. Ik ben er gek op. En wat helemaal mooi meegenomen is... het is ontzettend makkelijk zelf te maken! Het is wel belangrijk om de knoflookolie al een paar uur voor gebruik met de Griekse yoghurt te mengen zodat de smaak goed is ingetrokken. Maar verder heb je er weinig omkijken naar. Eenmaal zelf gemaakt wil je echt niet anders meer.

Het voordeel is dat je zelf kunt bepalen hoe 'knoflokig' je hem wil hebben. Met wat meer azijn er in maak je hem wat frisser. De hoeveelheden olie en azijn kun je het beste op smaak toevoegen totdat hij naar je zin is. De hoeveelheden genoemd in het recept zijn richtlijnen.


Bereidingstijd: 10 minuten + 2 uur intrektijd

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
500 gram Griekse yoghurt
1/2 komkommer
4 teentjes knoflook
1 theelepel olijfolie
1 theelepel azijn
zout

Keukenbenodigdheden:
mengkom
klein bakje met platte onderkant
rasp
staafmixer

En zo maak je het:

  • Doe de knoflooktenen met een theelepel olie in een klein bakje en pureer deze met een staafmixer
  • Doe de Griekse yoghurt in een kom en voeg de knoflookolie toe
  • Voeg azijn en zout naar smaak toe en eventueel nog wat extra olie
  • Laat dit ongeveer twee uur intrekken
  • Rasp de komkommer en laat deze in een vergiet goed uitlekken om te voorkomen dat de tzatziki straks dun uitloopt
  • Wanneer de komkommer goed uitgelekt is kun je deze toevoegen aan de yoghurt
  • Breng eventueel op smaak met wat extra olie, azijn en zout
  • Dien direct op in een schaaltje en besprenkel met nog wat extra olie
  • Eet smakelijk!