Deze geroosterde paprika-feta dip maak je met maar twee ingrediënten! Je kunt het bijna geen recept noemen. Omdat ik deze zelf heel erg lekker vind, is hij wat mij betreft het benoemen wel waard.

Deze geroosterde paprika-feta dip had ik al heel erg lang op mijn to-make-lijstje staan, maar net zoals vele andere gerechten kwam het er steeds maar niet van.
Toen ik een tijdje terug de hapjes op een feestje mocht verzorgen, was dat de perfecte gelegenheid om hem toch eens te gaan maken. En nu ik deze eenmaal gemaakt heb, ben ik echt helemaal verkocht. Het is lekker, het is simpel... zei ik al dat hij echt heel erg lekker is?

Tzatziki is er voor mij echt eentje in de categorie nomnomnom. Ik ben er gek op. En wat helemaal mooi meegenomen is... het is ontzettend makkelijk zelf te maken! Het is wel belangrijk om de knoflookolie al een paar uur voor gebruik met de Griekse yoghurt te mengen zodat de smaak goed is ingetrokken. Maar verder heb je er weinig omkijken naar. Eenmaal zelf gemaakt wil je echt niet anders meer.

Het voordeel is dat je zelf kunt bepalen hoe 'knoflokig' je hem wil hebben. Met wat meer azijn er in maak je hem wat frisser. De hoeveelheden olie en azijn kun je het beste op smaak toevoegen totdat hij naar je zin is. De hoeveelheden genoemd in het recept zijn richtlijnen.

Heb je nog oud brood liggen, dat je eigenlijk weg wil gooien? Wacht daar nog heel even mee! Van brood kun je namelijk heel goed zelf paneermeel maken. Klinkt misschien als een ingewikkeld klusje, maar dat is het absoluut niet.

Je kunt overigens van alle soorten brood paneermeel maken. Uiteraard zal de smaak wel verschillen want wit brood smaakt heel anders dan bijvoorbeeld donker brood met pitjes en zaden.

Deze Italiaanse tomatensaus maak je in een handomdraai en is zóveel lekkerder dan tomatensaus uit een potje. Hij is heerlijk voor bij de pasta of om gehaktballetjes in te smoren. Ook kun je hem heel goed gebruiken als basis voor op de pizza.

Wil je hem wat pittiger, voeg dan wat chilipoeder of pittige paprikapoeder toe. Gebruik je de saus bij een gerecht met vis, dan is het ook ontzettend lekker om er enkele kappertjes aan toe te voegen.

Zelf appelmoes maken is echt zo super simpel dat het bijna de moeite niet is om er een recept van te maken. Maar als je het nog nooit eerder gemaakt hebt, dan wil je toch weten waar je moet beginnen niet dan?

Het voordeel van zelf appelmoes maken is dat je hem zo zoet kunt maken als je zelf wil. Van mij hoeft hij niet zo super zoet te zijn, maar ik proef wel graag wat kaneel er in. Hoeveel suiker je erbij doet hangt ook af van welke appel je gebruikt. Heb je een zoete appel dan hoeft er vanzelfsprekend minder suiker bij. Het toverwoord is ook hier PROEVEN! Je kunt beter steeds beetje bij beetje wat toevoegen, want eenmaal teveel toegevoegd kun je het er niet meer uithalen...