Ieeeeeh wat zijn deze broodjes griezelig! Maar gelukkig zien ze er alleen heel eng uit en zijn ze eigenlijk gewoon heel erg lekker.
Als je niet zo van ketchup houdt, kun je er ook curry op doen.

Super leuk om met Halloween te maken, of als je gewoon een keer iemand wil laten schrikken :-D

Met deze mummies van knakworstjes is het lekker griezelen op je bord! Ik was ze al vaak tegengekomen op internet, maar had ze nog nooit zelf gemaakt. Nu het weer bijna Halloween is vond ik het de perfecte gelegenheid om ze ook zelf eens te maken.

Ook al zien ze er ingewikkeld uit, ze zijn eigenlijk super simpel om te maken. Je moet even een beetje geduld hebben bij het wikkelen, maar daarna hoeven ze alleen nog maar de oven in en ... smullen maar!

Dat chips niet erg gezond is, dat is bij iedereen wel bekend. Het bevat veel kcal, zelfs de light variant (want ondanks dat daar minstens 30% minder vet in zit, wordt dit vervangen door iets anders - koolhydraten en eiwitten - waardoor het uiteindelijk maar zo'n 10% in kcal verschilt met 'gewone' chips).

Daarom vond ik het weleens tijd worden voor een veel gezondere variant: pompoenchips uit de oven. Ze zullen niet super knapperig worden, maar dat doet echt niks af aan de smaak. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is echt heel erg lekker!

Ik kreeg afgelopen weekend de vraag of ik nog een lekker hapje wist voor op een feestje. Nou, ideeën genoeg. Uiteindelijk werden de bladerdeeghapjes uitgekozen. Het leuke aan deze hapjes vind ik dat je er heel veel mee kunt variëren en er dus zo voor iedereen wel wat lekkers bij zit.

Ik heb drie varianten gemaakt: zalm, kip en salami. Met onderstaande hoeveelheid maak je van ieder 6 stuks.

Deze gefrituurde mozzarellaballetjes zijn niet moeilijk te maken, maar je moet ze wel goed in de gaten houden bij het frituren. Voor je weet is de kaas te ver gesmolten en kruipt hij door zijn krokante jasje naar buiten. Maar als ze lukken zijn ze verrukkelijk.

Het enige wat je nodig hebt zijn kleine bolletjes mozzarella, bloem, ei, paneermeel en naar smaak Italiaanse kruiden.

Je kunt ze als voorgerecht opdienen bij een Italiaanse maaltijd. Eventueel met een kleine rucola salade erbij of wat tomatensaus. Maar bij de borrel of op een feestje is het ook een heerlijk hapje. Ze moeten wat mij betreft wel warm geserveerd worden.