Deze champignons gevuld met knoflook roomkaas zijn geïnspireerd op een recept van Tessa van de foodblog I am Cooking with Love. Helaas is Tessa enige tijd geleden overleden. Ze stak veel liefde in haar blog en gelukkig is deze nog steeds online zodat haar recepten niet verloren gaan. Neem zeker even een kijkje op haar blog!
De pittige knoflookboter waar dit recept op geïnspireerd is trok meteen mijn aandacht toen ik deze voorbij zag komen op haar blog. Ik hou namelijk veel van pittig en van knoflook. En gecombineerd is het natuurlijk nog beter.

Ik heb in plaats van boter en olie roomkaas gebruikt. De hoeveelheden van de ingrediënten heb ik ook iets moeten aanpassen, omdat ik bij de eerste poging alleen maar héél scherpe knoflook proefde. Dat was zelfs mij té! Als je knoflookboter maakt moet je er zeker veel in doen, bij roomkaas mag het dus iets minder.


Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om linzendriehoekjes te maken, maar had ik ingrediënten in huis gehaald om linzenballetjes te maken. Ik had een collega beloofd om wat lekkers te maken voor tijdens een overleg. Ik wilde eens wat anders dan anders en ik wilde sowieso graag een vegetarisch snackje maken. Linzenballetjes leek me daarom een leuk gerechtje.

Maar ineens zag ik in de supermarkt filodeeg liggen en bedacht ik me dat het ook wel heel lekker moest zijn om een linzenvulling te maken voor in dat filodeeg en daar driehoekjes van te vouwen. Zo gezegd zo gedaan. En ik moet eerlijk zeggen, ze zijn bijzonder geslaagd geworden!

Het is bij ons op het werk de gewoonte om te trakteren als je jarig bent (geweest). En dat is bijna altijd taart. Persoonlijk hou ik veel meer van hartig dan van zoet. Dat is geen geheim op mijn werk. Daarom was het eigenlijk ook niet meer dan logisch om een hartige traktatie te maken. Het is inmiddels alweer even geleden dat ik jarig was (mei) maar de hapjes vielen zo goed in de smaak dat ik ze graag deel.

Ik maakte twee schalen met ieder vijf hartige hapjes. Ik hou altijd van veel keuze en zo zit er altijd wel iets bij voor iedereen.

De hapjes zijn goed een dag van te voren te maken, dus dat is ideaal bij een traktatie. De hapjes zijn natuurlijk ook super geschikt als borrelhapje of bijvoorbeeld als tapas.

Ik hou van kaasbroodjes! En dan het liefst met een romige kaasragout in plaats van een stukje kaas er in wat je laat smelten. Want als die weer afgekoeld zijn, heb je weer een blok kaas. Bij kaasragout heb je, ook wanneer ze koud zijn, nog een lekkere zachte structuur. Jup ik hou er van.

Tot nu toe maakte ik eigenlijk altijd alleen een standaard kaasbroodje zonder toevoegingen. Maar de laatste keer dat ik ze maakte bedacht ik me ineens dat ze met een beetje mosterd vast ook heel lekker moesten zijn. Maar een chili-cheese broodje klinkt ook wel heel lekker... en ham-kaas, zou dat ook niet lekker zijn?
Uiteindelijk besloot ik ze gewoon alle drie te maken. Want je weet het pas als het uitprobeert. Experiment geslaagd!

Deze bladerdeegrolletjes met spinazie en feta bedacht ik, omdat ik nog een rol bladerdeeg in de koelkast had liggen die op moest. Ook had ik nog spinazie en feta liggen, dus was al snel besloten dat ik het bladerdeeg daarmee ging vullen. 

Ik had al vaker pizzarolletjes gemaakt, maar met bladerdeeg doe ik dat eigenlijk bijna nooit. Waarom? Geen idee, want het is super lekker! Ik maak wel vaak mini quiches van bladerdeeg. Dat is ook zo lekker snel en eenvoudig en altijd weer even smakelijk. Maar deze keer dus bladerdeegrolletjes. En dat viel verrassend goed uit. Hoewel ik alles met feta al snel lekker vind :-)