Ik hou van kaasbroodjes! En dan het liefst met een romige kaasragout in plaats van een stukje kaas er in wat je laat smelten. Want als die weer afgekoeld zijn, heb je weer een blok kaas. Bij kaasragout heb je, ook wanneer ze koud zijn, nog een lekkere zachte structuur. Jup ik hou er van.

Tot nu toe maakte ik eigenlijk altijd alleen een standaard kaasbroodje zonder toevoegingen. Maar de laatste keer dat ik ze maakte bedacht ik me ineens dat ze met een beetje mosterd vast ook heel lekker moesten zijn. Maar een chili-cheese broodje klinkt ook wel heel lekker... en ham-kaas, zou dat ook niet lekker zijn?
Uiteindelijk besloot ik ze gewoon alle drie te maken. Want je weet het pas als het uitprobeert. Experiment geslaagd!

Deze bladerdeegrolletjes met spinazie en feta bedacht ik, omdat ik nog een rol bladerdeeg in de koelkast had liggen die op moest. Ook had ik nog spinazie en feta liggen, dus was al snel besloten dat ik het bladerdeeg daarmee ging vullen. 

Ik had al vaker pizzarolletjes gemaakt, maar met bladerdeeg doe ik dat eigenlijk bijna nooit. Waarom? Geen idee, want het is super lekker! Ik maak wel vaak mini quiches van bladerdeeg. Dat is ook zo lekker snel en eenvoudig en altijd weer even smakelijk. Maar deze keer dus bladerdeegrolletjes. En dat viel verrassend goed uit. Hoewel ik alles met feta al snel lekker vind :-)

Deze kipwraps met Heksenkaas zijn echt verrassend lekker en ja ook deze staan weer in mum van tijd op tafel. Natuurlijk zou je ook zelf je eigen versie op Heksenkaas kunnen maken, maar in dit geval ga ik voor lekker snel. Ook ik heb tenslotte niet altijd zin om lang in de keuken te staan.

Ik heb deze wraps nu al enkele keren geserveerd op een feestje en ze vinden altijd gretig aftrek. Het is weer eens wat anders dan de gebruikelijke wrap met zalm en roomkaas. Al blijf ik die ook nog steeds ontzettend lekker vinden, moet ik toegeven.

Als wij wraps gegeten hebben als warme maaltijd, dan blijven er altijd wel een paar liggen. Op deze manier kun je die gemakkelijk verwerken. Ik vind het namelijk altijd ontzettend zonde om eten weg te gooien. En als je jezelf eens extra wil verwennen, dan neem je deze wraps lekker mee als lunch naar je werk. Dan heb je toch echt iets om naar uit te kijken!

Ik krijg regelmatig de vraag of ik nog ideeën heb voor een lekker hapje voor op een feestje. Deze stokbroodjes carpaccio doen het gegarandeerd goed. En ook niet onbelangrijk, ze zijn snel en eenvoudig te maken.
In dit recept heb ik simpelweg sneetjes stokbrood gebruikt, maar je kunt ze natuurlijk ook insmeren met wat (olijf)olie en even grillen of roosteren in de oven. Dan krijg je bruschetta met carpaccio. Ook heel lekker, maar net even wat meer werk.

Zoals je ziet staat niet bij alle ingrediënten een hoeveelheid. Dat komt omdat je overal echt maar een klein beetje van nodig hebt en het is ook maar net hoeveel je er van wil gebruiken. Ik heb bijvoorbeeld maar 1 blaadje rucola, een paar stukjes kaas en ongeveer 5 pijnboompitjes per sneetje gebruikt maar je kunt daar natuurlijk veel royaler mee zijn. Overigens kun je veel meer dan 12 sneetjes uit een stokbrood halen, dus een klein stokbroodje zou hier prima volstaan. Of je maakt gewoon lekker veel... Op gaat het toch wel, dat kan ik je garanderen.

Gorkumse zoute bolletjes, ook wel Gorinchemse zoute bolletjes, zijn zoute, ronde biscuitjes op basis van zanddeeg. Omdat er best veel zout in gaat, zijn ze niet aan te raden voor iemand met een hoge bloeddruk. Sowieso is het verstandig er maar een paar van te eten want teveel zout binnen krijgen is voor niemand goed.

Als je gewend bent weinig zout te gebruiken, dan zou ik niet meer dan 5 gram zout in de bolletjes doen anders zul je ze veel te zout vinden. Ik heb de hoeveelheid zout al verlaagd als je kijkt naar de meeste recepten op internet. Die vond ik namelijk zelf ook echt gruwel zout en ik had het idee dat mijn bloeddruk er spontaan van omhoog schoot.