Voor komend weekend nog geen plannen? Dan heb ik wellicht nog een leuke tip! Ik heb zelf een jaar in Cuijk gewoond, dus daarom gaat dit me wel een beetje aan het hart.

Op zondag 19 mei wordt voor de tiende keer Ons Plattelandsrondje georganiseerd door Het Verrassende Platteland van Cuijk. Er zijn vier verschillende gratis fietsroutes uitgezet langs deelnemende bedrijven waar tal van activiteiten, zoals rondleidingen, proeverijen, demonstraties en speurtochten georganiseerd worden.

Gastvrijheid met hoofdletter G

Tijdens deze fietstochten kun je ontdekken waarom het Maasheggen-gebied de biosfeerstatus van Unesco heeft gekregen. Daarnaast kun je heerlijk uitwaaien aan of op het water, historische plekken in de regio verkennen en de rust ervaren in bosrijke gebieden. Gastvrijheid met de hoofdletter G staat hierbij centraal.

Fietstochten

Je kunt kiezen uit vier verschillende fietstochten:
- de unieke Maasheggen Rout (54 km):  Je doorkruist het hele gebied dat door Unsesco de biosfeerstatus heeft gekregen.
- de waterrijke Beerse Maas Route (41 km): Je fietst langs de Kraaijenbergse Plassen en bezoekt historisch Grave terwijl je tussendoor verrassende plekken ontdekt
- de prachtige Boerenpeel Route (34 km): Deze route is op te splitsen in twee een klein rondje langs Oploo en door het bos bij de Ullingsche Bergen. De langere tocht gaat langs Overloon en Stevensbeek.
- de bosrijke 't Broek en Raamvallei Route (42 km): De route is opgedeeld in drie lussen. Dit is een route voor fijnproevers waar op diverse plekken allerlei lekkers te vinden is.

Laten we hopen dat de weersvoorspellingen nog wat bij trekken en het lekker droog blijft!
En vergeet niet een lekker lunchpakketje voor onderweg te maken met bijvoorbeeld deze heerlijke sandwich met kipfilet en avocado of een broodje gerookte zalm met mierikswortel en ei. Maak er nog deze frisse mango komkommersalade bij en je hebt een heerlijke lunch voor onderweg.Meer informatie vind je op www.onsplattelandsrondje.nl waar je onder andere ook de fietsroutes kunt downloaden.