Met deze hartige Oranje recepten zet je gegarandeerd iets lekkers op tafel tijdens Koningsdag. Of een andere keer, als je het te druk hebt met feesten!
Eerder deze week plaatste ik al een overzichtje van 10 zoete Oranje recepten van andere foodbloggers. Nu zijn de hartige recepten aan de beurt.

Als ik alleen al naar de foto's kijk loopt het water me in de mond. Er zitten dan ook zeker recepten tussen die ik zelf ook nog eens ga uitproberen. Dat is ook wat deze verzamelblogs zo leuk maakt. Je komt allerlei recepten tegen die je anders misschien niet zo snel tegen gekomen was.

Cataplana en linzensoepIk ben een enorme visliefhebber. De foto van de cataplana met vis van My Foodblog doet me dan ook echt watertanden. De naam cataplana staat zowel voor het gerecht als voor de pan waar het in bereid wordt. Die heb ik inmiddels overigens ook maar meteen aan mijn wensenlijstje toegevoegd :-)

De Turkse linzensoep van Priya Loves Food ziet er ook verrukkelijk uit. Ik heb nog niet zo vaak linzensoep gemaakt, maar ik vind het wel enorm lekker. Een mooie vegetarische soep die ik zeker ook eens ga maken.

Coquilles, moussaka en nachos

   

De coquilles en garnalen met wortel-gemberpuree van Thomas Culinair zijn echt een plaatje. Thomas maakte er krokantjes van bacon bij als tegenhanger van de zachte coquilles en garnalen. Deze geven samen met de topjes van de groene asperges een mooie bite aan het gerecht. 

Moussaka met pompoen van Een Lepeltje Lekkers is een leuke Oranje variant op de traditionele moussaka. In plaats van aubergine en aardappel gebruikte zij pompoen en kastanjechampignons. De chilipeper zorgt voor een lekker pitje!

Mocht je nou toch liever voor een vega(n) gerecht gaan, dan zijn de sweet potato nachos van Anne Travel Foodie echt iets voor jou. Zij combineerde haar favoriete ingrediënt (zoete aardappel) met haar favoriete snack (nachos).

Wortels van de barbecue en Aziatische tonijn

  

Wortelen in perziklikeur van The BBQ Bastard is een leuk voorbeeld van een bijgerecht wat op de barbecue bereid wordt. Zelf ben ik groot van de barbecueën. Ik vind dat er vaak teveel nadruk op het vlees ligt en ben daarom heel blij met een groentegerecht op de bbq!

Deze Aziatische tonijnsalade in paprikabootjes van Anniepannie laten een heel leuke en gezonde manier zien om salade te serveren. Dat is eens wat anders dan op een toastje en wat mij betreft zeker zo lekker.

En tenslotte wortel, nog een beetje wortel en nog meer wortel!

  

De rauwe wortelsalade van Anja's Foodblog is volgens haar de lekkerste wortelsalade ever! Of dat wat jou betreft ook opgaat, kun je maar op één manier ontdekken. Gewoon uitproberen dus.

De oranje eiersalade van Lekker eten met Marlon is een leuke variant op de meer traditionele eiersalade. Wortel en oranje snacktomaatjes geven deze eiersalade een echte Koningsdag-uitstraling.

En tenslotte maakte My Happy Kitchen een heerlijke wortelkaassoufflé van Stompetoren kaas. Keuzestress gekregen door al dit lekkers? Gelukkig kun je ook na Koningsdag nog genieten van al dit lekkers :-)