Ben jij al helemaal klaar voor Koningsdag? De straten kleuren die dag massaal oranje en daar vond ik recepten met een oranje kleur in de hoofdrol wel heel goed bij passen. Op mijn blog staan enkele oranje recepten, zoals deze sinaasappelvla met chocoladeroom en pompoensoep

Maar eerlijk is eerlijk. Eigenlijk vond ik dat niet genoeg inspiratie voor jullie. Daarom vroeg ik andere foodbloggers om heerlijke 'oranje recepten' met mij te delen. En gelukkig deden ze dat met heel veel plezier! Sterker nog, er werd zoveel lekkers aangedragen dat ik besloten heb om 2 x 10 recepten met jullie te delen. De eerste 10 recepten zijn zoete gerechten.

Vrijdag zullen nog 10 hartige gerechten volgen! Enjoy!

Pompoenroosjes en smoothie

 

Deze oranje roosjes, oftewel pompoenroosjes met bladerdeeg van Flying Foodie passen perfect bij het oranje thema. Appelroosjes kom je ontzettend vaak tegen op internet. Zo ook op mijn blog. Maar deze pompoenroosjes zijn net even iets anders. Heerlijk op zichzelf, maar volgens Flying Foodie is het met een bol ijs helemaal goed.

Culi-Sandra is dol op sapjes en smoothies. Zij maakte deze smoothie wortel, gember en appel. Deze krijgt een lekkere kick door de gember en de appel maakt het lekker fris.

Taart, taart en taartOngewoon Lekker maakte heerlijke taartjes van kakifruit en chocolade. In dit recept maakt zij het deeg zelf, maar als je dat teveel werkt vindt dan kun je ook prima bladerdeeg gebruiken volgens haar. Ik ben zelf dol op kaki, dus deze ga ik zeker ook eens proberen.

Deze decadente koningsdag cake is van Betty's Kitchen, een foodblog waar je ongetwijfeld wel al eens van gehoord zult hebben. Zij voegde een vleugje oranje toe door sinaasappel te verwerken in het recept. Klinkt goed toch!

De cheesecake met karamel, zeezout en Tony's Chocolonely van Met Kort in de keuken is volgens hem zo lekker dat je moet oppassen dat je de taart niet in één keer helemaal wil opeten. De afwisseling van vanille en chocolade vulling maakt de cheesecake romig en vol van smaak, omschrijft hij het op zijn blog. Dat klinkt in ieder geval veel belovend.

Cocktail en curdDe oranje cocktail van By Andrea Janssen is gemaakt op basis van prosecco. Sinaasappels zorgen voor de mooie oranje kleur. Dat klinkt als een heerlijke lente cocktail.

Het recept voor de sinaasappelcurd van de Zoetekauw heeft ze gemaakt naar aanleiding van een brownie met sinaasappelcurd die ze op haar werk at. Inspiratie kun je tenslotte overal opdoen!

Nog meer taart, soufflé en muffinsPompoen hebben we al eerder voorbij zien komen. Ook in dit recept voor karamel pompoentaart van Cultfood speelt dit ingrediënt een prominente rol. De taart heeft een topping van pecannoten en sesamzaadjes.

Hoe je de sinaasappel soufflé van ElsaRblog maakt wordt stapsgewijs uitgelegd op hun blog. Heel handig met veel foto's zodat je precies weet wat je moet doen. Met deze soufflé als dessert op bij een high tea gooi je vast ogen.

En last but not least sluit ik af met de Zeeuwse wortelmuffins met jam van Oesters & Uien. Zij gebruikt zelfgemaakte pruimenjam, maar deze kun je natuurlijk ook gewoon in de winkel kopen.