Het is echt stoofpotjesweer als je het mij vraagt. Op mijn blog heb ik al eerder recepten gedeeld van stoofpotjes, zoals hachee, Vlaams stoofvlees en Grieks stoofvlees (stifado). Maar er zijn natuurlijk nog heel veel meer lekkere stoofrecepten. En ondanks dat de drie recepten die ik zojuist noem, met vlees gemaakt zijn, is dat natuurlijk ook helemaal geen voorwaarde om een stoofpotje genoemd te mogen worden. Ook groenten, kip en vis lenen zich prima voor heerlijke stoofgerechten.

Omdat ik niet voldoende tijd heb om zelf op korte termijn heel veel stoofrecepten uit te werken en te fotograferen, deel ik met jullie 10 recepten van collega-foodbloggers. Er zit lekker veel variatie in de recepten, van vlees tot vis en kip. Er zit ongetwijfeld wel iets naar je smaak bij. Enjoy!

Stoofgerechten met kipEef kookt zo heeft een heerlijk recept voor coq au vin op haar blog staan. Coq au vin is een echte Franse klassieker en het is dan ook heerlijk om er Franse frietjes bij te serveren.

Mariëlle kookt deelt op haar blog een recept voor een stoofpotje met kip. Er gaan diverse groenten in zoals courgette en paprika, maar mocht je meer groenten willen gebruiken dan geeft ze als tip er nog extra champignons aan toe te voegen.

Stoofgerechten met visIn het visstoofpotje met bonen en mosterd van Anniepannie zit schelvisfilet en gamba en uiteraard verschillende bonen. Door de toevoeging van slagroom kan het niet anders dan een heerlijke romige stoof zijn.

Deb's Bakery & Kitchen deelt op haar blog het recept voor zeewierwraps met kabeljauw en auberginestoof. Zij vindt duurzaamheid erg belangrijk en eet daarom minder vlees. K

Het recept van ElsaRblog had zowel in de categorie vlees als vis geplaatst kunnen worden, maar omdat de mosselen er zo heerlijk uit knallen op de foto besloot ik hem in de categorie vis te zetten. De stoofpot van vlees en mosselen is een hoofdgerecht dat oorspronkelijk uit Portugal komt. De tip om er brood bij te serveren om lekker in de saus te kunnen soppen is natuurlijk top.

Stoofgerechten met vlees

 

De Hongaarse goulash van Knoeien met Inge beschrijft zij als een typisch gerecht voor een luie zondag tijdens koudere dagen. Perfect voor komende zondag dus!

Oh my dish maakte een kalfsstoof met vanille. Het klinkt als een bijzondere combinatie, die volgens Oh my dish echt de moeite waard is.Flying Foodie maakte heerlijk verwarmende linzen-chorizo stoofpot. Wel gemaakt met vlees dus, maar een keer wat anders dan runderriblappen of sukadelappen. Er gaan ook lekker veel groenten in zoals bloemkool en champignons.

De smoor djawa van Lekker eten met Marlon heeft ze gebaseerd op een recept wat ooit in de Allerhande stond, maar dan aangepast naar eigen smaak. Zij geeft je ook meteen een variant om in de slowcooker te bereiden. Voor het slowcooker recept scroll je wat verder naar beneden.

En het laatste recept alweer is dat van Duizenden1dag. Zij heeft op haar blog een recept voor pittig stoofvlees staan wat ze ooit eens op de achterkant van een kleurplaat vond. Het wordt gemaakt met onder andere pindakaas.

Hopelijk kun je nu weer even vooruit met inspiratie!