Vandaag opent Café Brasserie De Restauratie - gevestigd op het centraal station van Eindhoven- de deuren voor het publiek. Ik mocht afgelopen zaterdag al een kijkje komen nemen en alvast wat proeven van de nieuwe kaart.

De Restauratie is van oudsher een iconische plaats in Eindhoven, welke nu in ere hersteld is. In de jaren '50 had deze plek al de functie van centrale ontmoetingsplek. Oude elementen zoals de kroonluchters zijn bewaard gebleven en ook de oude stoelen komen weer terug. Deze zijn gecombineerd met de gemakken van nu. Niet alleen qua menu is er voor elk moment van de dag een specifiek aanbod, ook sfeer, licht en muziek gaan hier in mee.Ook heel praktisch trouwens, er zijn oplaadpunten voor je telefoon en er zijn veel stopcontacten beschikbaar, zodat je lekker rustig kan werken. Want rustig is het er ook nog eens; geen geluidsoverlast van het verkeer van buiten of rumoerigheid van het grote aantal reizende mensen.

In films zie je vaak dat er onder de stationsklok wordt afgesproken. De stationsklok van het station in Eindhoven hangt voor één van de ramen van de brasserie. Wanneer je dus bij de stationsklok afspreekt, weet je dat je bij De Restauratie moet zijn. Ze spelen daar heel leuk op in door kaartjes beschikbaar te stellen, met de tekst Meet me here. Op de achterzijde kun je invullen wanneer je iemand wil ontmoeten. Geef deze af bij de bar en zij zorgen er voor dat dit kaartje ook daadwerkelijk gepost wordt. Hoe leuk is dat! En het is natuurlijk ook knettergoede marketing!De Restauratie is vanaf 7 uur 's ochtends al geopend. Op welk moment van de dag je dus ook op het station bent, bij De Restauratie staan ze voor je klaar. Ze serveren ontbijt, lunch en diner. Maar ook voor een afternoon break of borrel kun je hier terecht.

Afgelopen zaterdag kreeg ik met een aantal andere foodbloggers een voorproefje van de kaart. Wat mij erg aanspreekt is dat zij volop gebruik maken van, zoals zij het zelf noemen, lokale helden. Want waarom zou je je producten van ver laten komen, als er 'om de hoek' zoveel moois te krijgen is.

We startten met een heerlijke champignonsoep van de Verspillingsfabriek, gevestigd in Veghel. Groenten die de consument niet meer wil kopen, omdat ze niet het juiste formaat hebben of er misschien een beetje misvormd uit zien, worden hier gebruikt om onder andere soep van te maken. Zo komen de 'afdankertjes' dus toch nog goed terecht. En waarom ook niet. Deze producten zijn echt nog helemaal prima voor consumptie en de soep smaakt er absoluut niet minder om.Na de soep kregen we een plankje met worstenbroodjes van Houben en brood met runder rookvlees van Pas Specialiteiten, pesto en truffel mayonaise van Benjamino, Parmezaanse kaas en rucola. Dit werd gevolgd door croque monsieur, een ceasar salad met gerookte zalm en biefstuk met truffeljus.Alsof het nog niet genoeg was kregen we ook nog een prachtig plankje met verschillende vlees- en kaassoorten uit Eindhoven en omgeving, oftewel plateau Eynthoven. En dan tenslotte nog even nagenieten met een heerlijke koffie (in mijn geval cappuccino) en een brownie. En die was goed!! Niet zo eentje waar je naderhand van denkt hmmm dat was een zinloos caloriebommetje. Een caloriebommetje was het wel, maar wel eentje die de moeite waard is.Al met al was ik positief verrast. Ik denk dat De Restauratie echt een aanwinst is voor het station en een welkome afwisseling op de vele to-go winkeltjes. Gewoon even rustig een kopje koffie drinken of nog even snel wat werken tijdens je overstap. Ik denk dat je geen relaxtere plek op het station kan wensen. Wie ga jij daar ontmoeten?NB: De lunch vond plaats op uitnodiging van De Restauratie. Zij hebben echter op geen enkele wijze invloed uitgeoefend op de inhoud van dit artikel.