Omdat we wat te vieren hadden gingen we twee weken geleden uiteten (goed excuus toch om weer een keer wat te gaan eten :-) ). We hadden nog een spaarkaart van de AH restaurantactie liggen dus besloten we deze te gebruiken. We wilden graag Indiaas eten en kwamen uiteindelijk bij Sittar in Venlo terecht. De reviews waren veelbelovend dus we hadden er zin in.

Venlo is voor ons ongeveer een uurtje rijden, dus dat is prima te doen. En voor lekker eten willen wij best wel een stukje rijden.
We parkeerden in een ondergrondse parkeergarage die op steenworp afstand lag van het restaurant. Het was rustig op straat die woensdagavond.

Ook in het restaurant zelf was het vrij rustig, maar niet ongemakkelijk rustig. We kregen een tafeltje toegewezen dicht bij de bar. De inrichting was zoals ik die graag zie in een Indiaas restaurant: vol met snuisterijen en schilderijtjes. Heerlijke geuren komen je tegenmoet uit de keuken. Je waant je even in een andere wereld.
De ontvangst was erg vriendelijk en hartelijk. Je voelt je meteen heel erg welkom.

We mochten een keuze maken uit het gehele menu voor een vaste prijs. Ik koos voor Prawn on Puree (gekruide garnalen geserveerd in dun gefrituurd brood) als voorgerecht en mijn vriend bestelde Chicken Pakora (gefituurde gemarineerde kip in linzenmeel). Als hoofdgerecht besloten we beiden een gerecht uit de tandoor te kiezen. Ik nam Tandoori King Prawn (nog meer garnalen jumm!) en mijn vriend de Mixed Grill.

Terwijl we wachten op het voorgerecht kregen we pappadums met een drietal dipsausjes en rauwe ui geserveerd. Bij de rauwe ui hadden we in eerste instantie onze bedenkingen, maar dat combineert verrassend goed met de pappadums. Twee dipsausjes waren gemaakt met mango en de derde ben ik vergeten, maar die was in ieder geval héél pittig. In één woord: GODDELIJK! Wat een smaakbommetjes waren die dips. Ik had de bakjes bijna zo leeg willen eten!De voorgerechten werden uitgeserveerd en ook daarvan kan ik niet anders zeggen dan dat het heerlijk was. Onze borden waren in no time helemaal leeg. Je zou bijna je bord aflikken zo lekker. Als goed alternatief heb ik met de laatste restjes brood het bord schoon zitten deppen.Het hoofdgerecht werd geserveerd op rechauds, zoals dat in de meeste Indiase restaurants gedaan wordt. Er werd een groentecurry, rijst en salade bij geserveerd. We hadden ook nog knoflooknaan erbij besteld, gewoon voor de lekker.
Ik ben eigenlijk niet zo'n grote eter, maar ik kon niet ophouden met eten! Ik geloof dat ik bij alles minstens tien keer: 'mmm dit is lekker joh' heb gezegd.

Het naanbrood was zo ongelofelijk 'fluffy'. In de verste verte niet te vergelijken met de voorverpakte naans uit de supermarkt.
In de rijst zat een lekker hintje van, als ik het goed geproefd heb, komijn. Dat geeft net even wat extra's aan de rijst. Ook de groentecurry was verrukkelijk.Mijn vriend had een mixed grill, bestaande uit kip, kebab, lam en garnalen. Normaal gesproken vindt hij lam al snel droog, maar deze kotelletjes waren perfect. Ook mijn garnalen waren super. Hooguit wat veel ui erbij, maar daar heb ik gewoon wat van laten staan.

Het was dat ik op een gegeven moment echt vol zat, anders had ik nog wel een keer op willen scheppen. De porties zijn lekker ruim. We hadden nog vrij veel rijst en salade over en ook de groentecurry was niet helemaal op. De garnalen heb ik uiteraard wel helemaal op zitten peuzelen!We hebben het eten even een beetje laten zakken alvorens we onze desserts uitkozen. Ik ging voor de mango kulfi; een traditioneel mango ijs. Mijn vriend koos voor een mix van drie soorten (sorbet)ijs. Bij de eerste hap van mijn ijs moest ik mijn smaakpapillen wel even laten wennen. Ik wist niet precies wat ik kon verwachten, maar deze smaak had ik in ieder geval niet verwacht. Ik wist in eerste instantie ook niet zo goed of ik het nou lekker vond of niet. Ik moet zeggen, naar mate ik meer hapjes at begon ik het wel steeds lekkerder te vinden. Uiteindelijk heb ik het ijs niet helemaal opgegeten, maar dat kwam doordat ik al zoveel gegeten had dat zelfs het ijs er niet meer tussendoor gleed.Kort samengevat: zeer zeker voor herhaling vatbaar!! Ik heb mijn nieuwe favoriete Indiase restaurant gevonden!

Nieuwsgierig geworden? Check hun website! http://www.sittarindianrestaurant.com/

Deze recensie is op geen enkele wijze gesponsord door het betreffende restaurant.