Zaterdag 23 september was ik (samen met mijn vriend) één van de genodigden om deel te nemen aan de Virtual Reality Dining Experience bij Fox Horeca in Vragender, ter ere van hun 20 jarig bestaan. Waarschijnlijk vraag je je af wat je je voor moet stellen bij VR Dining. Nou dat deed ik dus ook en ik was dan ook erg nieuwsgierig naar dit concept. 

Fox Horeca is een buffetrestaurant met naar eigen zeggen oog voor detail en aandacht voor ambachtelijke bereidingen. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik bij de benaming buffetrestaurant lichtelijk argwanend werd over de kwaliteit van het eten. Ik krijg er toch altijd vreetschuur-associaties bij. Maar ik kan niet anders dan toegeven, dat ik er in dit geval niet verder naast had kunnen zitten. Natuurlijk waren er wat schoonheidsfoutjes, maar over het algemeen was het eten gewoon echt goed en krijgen ze een hele ruime voldoende van mij.We werden hartelijk ontvangen door de eigenaresse en mochten in de lounge onder het genot van een drankje wachten met de andere bloggers tot we om 19.00u tafel konden. Daar waar ik normaal gesproken allergisch ben voor telefoons aan tafel, was vanavond een uitzondering want ik moest jullie natuurlijk wel via social media op de hoogte houden :-)Eenmaal aan tafel kregen we kort uitleg over het concept. De VR Experience zou om ongeveer 20.30u plaatsvinden en het zou een kwartiertje gaan duren. De rest van de avond mochten we onbeperkt gebruik maken van alle buffetten.

De voorgerechtentafel bestond uit 11 koude amuses. Ik koos voor de gemarineerde rogvleugel met gefrituurde sprinkhaan. De eerste keer in mijn leven dat ik sprinkhaan at en het was verrassend lekker!
Mijn vriend nam Naegelholt met roseval aardappelsalade en een Italiaanse kip rouleaux. Die laatste was iets aan de droge kant, maar qua smaak lekker.Vervolgens hebben we op de Mediterrane tafel een mooi plankje samengesteld met diverse vleeswaren, kazen, tapenades en olijven. Deze tafel is overigens op het moment een extraatje vanwege het 20 jarig bestaan van het restaurant.Iets eerder dan gepland mochten we om 20.00u deelnemen aan de VR Experience. En dan moet ik toch zeggen, dat ik een tikkeltje teleurgesteld was. Het duurde inderdaad een kwartier, maar dat was vanaf het moment dat we naar de lounge gingen tot we weer terug op onze stoel in de eetzaal zaten. Het VR flimpje zelf was slechts een paar minuten. Dit schijnt overigens wel gebruikelijk te zijn, maar ik had gewoon meer gewild!

In het filmpje werden we meegenomen naar een bos waar we zwijnen naar truffels zagen zoeken. Om het VR gevoel te versterken werd op dat moment ook de geur van truffel verspreid. Daarna bevonden we ons op een plein in Italië waar verteld werd over de Italiaanse keuken. Een amuse werd voor ons neer gezet (maar dat zagen we natuurlijk niet, want we zaten met die enorme bril op onze neus :-) ) en we mochten 'blind' proeven. Overduidelijk kwam de smaak van truffel hier in weer naar voren.

 

Eerlijk gezegd vond ik te weinig verhaal zitten in het geheel. Ik had verwacht dat we helemaal meegenomen zouden worden in de weg die alle ingrediënten afgelegd hadden en we zouden zien hoe dit bereid zou worden. In plaats daarvan kwamen we niet verder dan een bos en een plein. Het idee is leuk, maar ik denk dat er nog wel veel ruimte voor verbetering is. Het voelde meer als een sneak peak van een uitgebreidere VR Experience.

Maar niet getreurd, terug aan tafel mochten we weer gaan genieten van het eten. We besloten dat het tijd was voor soep. Er was keuze uit vier soepen. Ik koos voor de licht gebonden vissoep en mijn vriend voor de groentesoep. Beide soepen smaakten prima.

Terwijl mijn vriend alvast aansloot in de rij bij het vlees, maakte ik een bordje salade. Het saladebuffet is erg uitgebreid en gevarieerd, dat vind ik wel het vermelden waard.De rij bij de vis was veel korter dus ik was vervolgens lekker snel aan de beurt. Ik begon met gamba's met couscous. De gamba's waren goed gegaard en de couscous was echt heel smaakvol. Mijn vriend startte met een half kippetje uit de grill, en ook deze was erg smaakvol.Met zoveel lekkers op de menukaart moesten we natuurlijk nog terug voor een volgende ronde. Ik koos voor mosselen met blauwschimmelkaas en mijn vriend voor de biefstuk. Deze keer namen we ook nog wat bijgerechten. Naast de gebruikelijke frietjes kon je ook kiezen voor aardappelgratin en diverse soorten groenten. Dat laatste vond ik een groot pluspunt, want daar ontbreekt het bij buffetrestaurants toch nogal eens aan.

   

De saus bij de mosselen was erg lekker, maar wat wel tegenviel was dat de mosselen niet ver genoeg open gegaan waren. Daardoor kreeg ik ze niet uit hun schelp. Alle mosselen waren volledig bedekt met saus dus ik kon deze ook niet gemakkelijk met de hand openen. Uiteindelijk heb ik het maar opgegeven. Jammer, want ik ben dol op mosselen.
De biefstuk was boterzacht en die viel goed in de smaak bij mijn vriend. Ik heb een hapje geproefd, maar kwam ondanks de goede bereiding toch tot de conclusie dat dat gewoon niet aan mij besteed is.En last but not least. De toetjes!! Wat een keuze! Het was dat ik intussen al zoveel gegeten had dat er bijna niets meer bij kon, maar alleen al aan de toetjes had ik mijn buik vol kunnen eten. We hebben diverse toetjes gedeeld, zodat we toch overal een beetje van konden proeven. Vooral de toetjes met mango en caramel waren erg lekker. De versie met limoncello was naar mijn smaak wat te heftig.Al met al vond ik het een zeer geslaagde avond. Het eten krijgt een dikke vette voldoende. Alle gerechten worden mooi opgemaakt en er is voldoende keuze. En wat ik niet onbelangrijk vind, er is ook voldoende gezonde keuze. Bij een buffetrestaurant vind ik dat er te vaak vette, ongezonde producten geserveerd worden. Natuurlijk waren er wel frietjes en was er aardappelgratin, maar daar tegenover stond een uitgebreid saladebuffet, diverse warme groenten en genoeg mogelijkheden in koude en warme gerechten die een verantwoorde keuze zijn.
De VR Experience zelf vond ik dus wat tegenvallen, maar ach kun je echt klagen als het gewoon een leuk extraatje is?

Kijk ook eens op hun website: Fox Horeca Partycentrum

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Deze recensie is gesponsord door Fox Horeca. Desondanks bevat deze recensie mijn oprechte mening en ben ik hier op geen enkele wijze in gestuurd.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------