Waddengenot aan zee - Lauwersoog

Tijdens een bezoekje van enkele dagen aan Leeuwarden besloten we dat het leuk zou zijn om nog even ergens te gaan eten aan zee. Via internet zagen we enkele restaurantjes die er wel leuk uit zagen. Dit restaurant was de eerste die we tegen kwamen. Van te voren hadden we de menukaart bekeken en die zag er goed uit, dus besloten we hier een hapje te gaan eten.

Het restaurant ligt op de grens van Groningen en Friesland, waar de boten naar Schiermonninkoog vertrekken.

Onder het restaurant zit een viswinkel. Helaas was deze gesloten op het moment dat wij er waren, want ik had er graag eens een kijkje genomen. Daar zit bovendien ook nog een rokerij, waar ze de vis roken die in het restaurant geserveerd wordt.
Er worden ook wadlooptochten georganiseerd. Naast de viswinkel zit het verzamelpunt voor de wadlooptocht naar Schiermonninkoog.

Het restaurant heeft een ruim terras, maar gezien de weersomstandigheden (het was een aardig frisse dag in april) was dat gesloten.Op het moment dat wij er waren, was het erg rustig maar ik kan me zo voorstellen dat het er in de zomer veel drukker zal zijn.

Het interieur van het restaurant doet heel gezellig en knus aan. Frisse kleurtjes zijn gebruikt en de aankleding past perfect bij de locatie aan zee.
Aan de muur hangen leuke spreuken op krijtborden wat ook erg gezellig aan doet.

Naast, uiteraard, veel vis staan er ook vleesgerechten van de lavagrill en vegetarische gerechten op het menu.

Mijn vriend bestelde de Schnitzel Waddengenot van de zee (een schnitzel met koud gerookte zalm, kappertjes en citroen). Helaas kreeg hij de Waddenschnitzel van de lavagrill (met een roerbak van zeewier, Groninger metworst en ui). We besloten hier verder niets van te zeggen, dus mijn vriend heeft deze gewoon lekker opgegeten. Ondanks dat het een flink bord was, ging die schoon op!

 

Ik, als echte visliefhebber, besloot te gaan voor de kibbelingspies: een spies met in beslag gebakken zalm, kabeljauw en tongschar met daarbij drie soorten sausjes geserveerd.

Toen ik de serveerster met het bord aan zag komen, was mijn eerste gedachte: CRAP! dat is een ENORME spies! De reactie van mijn vriend: "succes!" zegt denk ik ook wel voldoende. Ik ben niet zo'n grote eter, dus deze hele spies op krijgen was echt onbegonnen werk!
Gelukkig had mijn vriend nog ruimte over, dus die heeft de rest lekker opgegeten.

De kibbeling was overigens echt heel erg goed gebakken. Er bleef totaal geen vet achter op mijn bord en het korstje was werkelijk fantastisch mooi krokant en niet overdreven gekruid.Als bijgerechten kregen we schaaltjes met frietjes, een moes van stoofpeertjes en twee soorten salades.
Gezien de grootte van de schnitzel en mijn kibbelilngspies was dit echt meer dan voldoende. 

We gingen dan ook met zeer goed gevulde buiken weer weg en ik kan deze strandtent dan ook van harte aanbevelen. Als we dichter in de buurt zouden wonen, zou ik hier zeker nog eens terug gaan!

Kijk ook eens op hun website: http://waddengenotaanzee.nl/

Deze recensie is op geen enkele wijze gesponsord door het betreffende restaurant.