Het is inmiddels alweer ruim drie maanden geleden dat wij bij Umaizo Sushi en Grill in Uden hebben gegeten. Door drukte wegens de verhuizing en verbouwing was het er nog niet van gekomen deze review online te zetten. Maar ik wilde hem jullie toch echt niet onthouden. Umaizo Sushi en Grill is wat mij betreft namelijk echt een aanwinst voor Uden en een culinaire hotspot voor sushi liefhebbers.

Umaizo is één van de twee sushizaken die vorig jaar geopend zijn in Uden. We moesten het daar enige tijd zonder sushi doen, maar dat hoeft gelukkig niet meer. Al woon ik zelf niet meer in Uden, ik kom er nog geregeld. En dan is het altijd goed om te weten dat je ergens terecht kunt voor goede sushi, niet dan?!

Umaizo is een all-you-can-eat (of zoals zij zeggen all-you-can-taste) restaurant, gevestigd aan de Meester van Coothstraat 3-7, daar waar voorheen de Aldi was.
De zaak is lekker ruim opgezet. Dat kan ook bijna niet anders gezien het enorme pand waar ze in zitten. Ondanks dat het echt groot is, is de sfeer er wel goed. Mocht je nou bij het zien van de foto denken, hé het is er wel erg leeg... dat kwam omdat wij letterlijk 1 minuut na openingstijd binnenstapten (na eerst nog een kwartier te moeten wachten in de auto.. hongerrrr!!!)Bestellen doe je met behulp van een tablet. Per ronde mag je vier gerechtjes per persoon kiezen, deze vink je aan op de tablet. Ook kun je drinken bestellen via de tablet en wanneer je vragen hebt kun je aangeven dat je graag iemand naar je tafel wil. Echt super handig en efficiënt.

De menukaart is erg uitgebreid. Zo staan er niet alleen heel veel verschillende sushi op zoals nigiri, maki en temaki, er is ook volop keuze uit warme gerechten. Daarnaast serveren zij ook nog seizoensgerechten als aanvulling op de standaard kaart (zoals de aardbeien-sushi). Mocht je nou een niet-sushi-liefhebber in je gezelschap hebben dan is er alsnog voldoende keus.
Wat ook erg prettig is voor de vegetariërs onder ons, is dat er ook ruime keuze is in vegetarische gerechten. Deze worden met een groen vinkje aangeduid op de kaart.Ik kan niet anders zeggen dan dat de sushi gewoon echt goed is. Je proeft dat alles super vers is en ook aan de opmaak wordt aandacht besteedt. Ook de warme gerechten waren van erg goede kwaliteit. De aardbeien-sushi vonden we een beetje vreemd, maar ook daar zijn ongetwijfeld liefhebbers voor te vinden. Uiteindelijk moest ik tot de conclusie komen dat ik nog wel veel meer zou willen eten, maar dat het simpelweg niet meer in mijn buik paste.Mag ik trouwens nog even een héél harde JEEEEEJ voor de Japanse broodjes op de menukaart!! Je ziet ze veel te weinig, maar ik vind ze zó lekker! Ik helemaal blij dus!

En als je nou nog een gaatje over gelaten hebt, dan is er ook nog volop keuze binnen het dessertbuffet waar ze onder andere veel soorten ijs, snoepgoed en andere zoete gerechtjes hebben. En ook hier mag je onbeperkt gebruik van maken. Meestal red ik het niet tot de toetjes, maar deze crème brûlée kreeg ik er nog ingepropt :-)Voor 25,95 per persoon (op maandag t/m donderdag, vrijdag t/m zondag en op feestdagen betaal je 27,95 p.p.) kun je hier volop genieten. Het is ook mogelijk om sushi af te halen. Ze bieden verschillende boxen aan en daarnaast kun je ook losse gerechten bestellen. Ons zullen ze hier zeker terug zien. Het is echt een aanwinst voor Uden. En ik krijg nu alweer trek in sushi nu ik dit aan het typen ben!

Kijk ook eens op hun website: https://umaizo.nl

Deze recensie is op geen enkele wijze gesponsord door het betreffende restaurant.