Vino y Tapas - Eindhoven

Op internet kwam ik toevallig een actie van Social Deal tegen: Spontaan uit eten. Je kunt dan op heel korte termijn reserveren met korting. Nu had ik toch geen zin om te koken, dus dat kwam eigenlijk wel prima uit.

We besloten te kiezen voor een vijf gangen tapasmenu bij Vino y Tapas, met korting voor slechts 16,50 p.p. (al bleek de korting wel misleidend, want op Social Deal werd gesproken over 50% korting. De reguliere prijs zou dus 33,00 zijn terwijl dit volgens de website van het restaurant zelf 29,50 is. Het is maar een paar euro, maar het gaat om het principe).

Het restaurant zit in een woonwijk, op een plek waar je eigenlijk geen restaurant zou verwachten. Zo op het eerste gezicht sprak het ook nog niet direct aan, hoewel bij binnenkomst je wel meteen een 'bruin café' gevoel krijgt.
Het restaurant was deze woensdagavond vrijwel leeg, slechts één ander stel was er aan het eten. Ik was erg nieuwsgierig of dat door de locatie, of door het eten zelf zou komen...

Het meisje dat de bediening deed was erg vriendelijk, maar ik had wel de indruk dat ze wat zinnetjes uit haar hoofd geleerd had. Bij iedere gangwisseling zei ze vrijwel letterlijk hetzelfde.

De eerste gang was een plank met kleine tapasgerechtjes: witvis in een rode saus, gebakken aardappeltjes in pittige saus (al vroegen wij ons af waarom ze het pittige saus noemen, want er was niets pittigs aan), champignons in knoflookolie, aardappelkroketjes met huisgemaakte aioli, gehaktballetjes in tomatensaus en een schaaltje aioli met nog wat brood. De aioli was echt heerlijk en de champignons vond ik ook erg lekker. De vis was heerlijk zacht dus die gleed ook vlot naar binnen. De overige gerechten vond ik niet bijzonder. De aardappelkroketjes leken me kant en klaar uit de vriezer komen, de tomatensaus bij de gehaktballetjes vond ik echt vreselijk en de gebakken aardappeltjes, tja dat waren gewoon gebakken aardappeltjes.Het was wel een beetje vreemd dat het eten al op tafel stond, voordat we borden kregen maar dat las ik in meerdere recensies terug, dus wellicht is dat een bewuste keuze?

Nadat we de eerste gang op hadden stond de soep (tweede gang) in no time op tafel. Ik zei tegen mijn vriend: "Dat ruikt naar Unox tomatensoep uit blik." Hij nam een hap en zei: "Maar die is lekkerder." Het was duidelijk geen verse soep, maar soep gemaakt van, ik vermoed, bouillonpoeder.

Ook de derde gang stond alweer vlot op tafel. Deze keer kregen we witvis in tuinkruiden/roomsaus (ik las later op de website dat het heek zou zijn) en garnalen in knoflookolie. Daarbij weer wat brood. De vis was weer erg zacht en garnalen daar scoor je sowieso punten mee bij mij (al waren deze toch wel aan de droge kant). Het brood heb ik nog lekker in de knoflookolie zitten soppen. Jum!Gang vier bestond uit drie vleesgerechten: pikante kipspiesjes  (again.. pikant? niets van geproefd...) , gemarineerde kipstukjes en ossenhaaspuntjes. Hierbij kregen we wat frietjes. Ik heb van alles een beetje geproefd. Het smaakte niet slecht, maar bijzonder was het ook zeker niet.Ook de laatste gang stond weer vlot op tafel. Vanilleijs met chocoladesaus, slagroom en churros (wat een desillusie!). Ik had bij het andere stel al gezien dat zij churros kregen dus daar had ik me stiekem ontzettend op zitten verheugen. Maar deze waren echt niet zelf gemaakt en al helemaal niet vers. Ze waren zompig en taai. Zo jammer. Met fantastische churros hadden ze top af kunnen sluiten, maar dit was echt een domper.Vijf gangen en nog geen anderhalf uur later stonden we weer buiten. Al met al heb ik er een beetje mixed feelings aan over gehouden. Sommige onderdelen van het menu waren echt wel lekker (de aioli, de vis en champignons), maar er waren ook veel dingen die tegenvielen (churros, pikante sauzen, kant en klaar aardappelkroketjes...) Bovendien vind ik het prettig als er niet al teveel tijd tussen de gangen zit maar vijf gangen in nog geen anderhalf uur... dat vind ik eigenlijk toch net wat teveel van het goede.

Deze recensie is op geen enkele wijze gesponsord door het betreffende restaurant.