Lounge 8 - Nijnsel

Als ik aan sushi denk, denk ik al snel aan Lounge 8. Iedere keer wanneer we daar gaan eten zorg ik er voor dat ik véél honger heb èn iedere keer denk ik: die vijf rondes ga ik deze keer wel halen! Om dan in ronde 2 alvast hier en daar wat dingen richting mijn vriend te schuiven, ronde 3 toch weer vijf dingen te bestellen omdat het allemaal zo lekker is en uiteindelijk daarvan ook ruim de helft naar de overkant te schuiven... Met een beetje mazzel is er dan tegen de tijd dat alles op is aan mijn kant weer net genoeg ruimte voor een bolletje ijs in ronde 4.

Eigenlijk is het iedere keer hetzelfde als ik de menukaart open sla: dat vind ik lekker, en dat, en dat, en dat, oooh wat moet ik nou als eerste kiezen...

 

Van de sushi's zijn de maki toch wel favoriet bij mij en dan met name die met garnalen of de spicy varianten. De temaki (handrolls) bestel ik eigenlijk nooit. Niet omdat ze niet lekker zijn, maar omdat ze behoorlijk groot zijn en ik ze simpelweg niet opgegeten krijg zonder er een slagveld van te maken.
Naast sushi zijn er ook nog een flink aantal warme en koude gerechtjes te bestellen. Een misosoepje mag wat ons betreft niet ontbreken, maar de yakitori, garnalenspiesjes, gamba's en aardappelkoekjes zijn ook verrukkelijk. Volgens mij is er voor iedereen wel wat lekkers te vinden op de menukaart. En mocht je bang zijn dat je met honger naar huis gaat dan is het altijd nog mogelijk om frietjes te bestellen. Al vind ik friet bestellen in een sushirestaurant wel een beetje vloeken in de kerk...

 

Lounge 8 heeft vier locaties, waarvan twee in Eindhoven, één in Roosendaal en eentje in Nijnsel, waar wij deze keer dus gegeten hebben. Het is best wel een groot restaurant, maar toch doet het niet massaal aan. Het is heel gezellig ingericht met lange banken en leuke zitjes. Op sommige plekken staan de tafels naar mijn mening wel erg dicht op elkaar, maar ik ben dan ook erg gesteld op privacy. Over het algemeen is het ook niet zo'n probleem omdat het erg druk moet zijn voordat alles vol zit, maar uiteraard troffen we dat juist afgelopen zondag.

Overigens kwam ik er de laatste keer pas achter dat die vijf rondes geen maximum is en dat ze gewoon een nieuwe kaart komen brengen als dat nodig mocht zijn, zodat je bijvoorbeeld ook maar twee dingetjes per ronde kunt bestellen. Handig om te weten voor de volgende keer!

Deze recensie is op geen enkele wijze gesponsord door het betreffende restaurant.