Eerder deze week plaatste ik een recept voor tzatziki. Mocht je nou nog wat over hebben, dan kun je die prima gebruiken om deze Griekse panini te maken.

De ingredi├źnten op de panini worden ook gebruikt in de traditionele Griekse boerensalade. Natuurlijk zo op zich al super lekker om te eten, maar op een panini is ook echt het proberen waard.
Ik had nog wat Griekse salade over en er lagen nog panini's die op moesten, dus deze panini is eigenlijk een beetje bij toeval ontstaan. Ik vond hem zo lekker dat ik hem er in ieder geval in hou!

TIP: Wil je er voor zorgen dat je contactgrill schoon blijft, leg de panini dan tussen twee velletjes bakpapier. Vocht en vet wat er uit loop vang je zo meteen op.

Ik vind tonijnsalade ontzettend lekker, maar omdat er vaak toch wel een flinke hoeveelheid mayonaise in gaat is het niet heel erg gezond. Ook de kant-en-klaar varianten in de winkel zijn alles behalve gezond. Daarom bedacht ik deze variant op basis van Griekse yoghurt met 0% vet en extra groenten. Super lekker en gezond!

Door ze te serveren in kleine slablaadjes ziet het er heel vrolijk uit. Bovendien is het zo heel geschikt om te gebruiken in een koolhydraatbeperkte voeding.

Deze tonijnsalade is natuurlijk ook lekker om op een toastje of stokbrood te serveren.

De lunch wil er bij mij nog weleens inschieten. Dan ben ik lekker druk bezig met vanalles en realiseer ik me ineens dat ik nog niet gegeten heb. Het komt dan heel vaak voor dat ik maar snel even wat naar binnen werk. Maar in het weekend probeer ik er wel altijd tijd voor te maken en een momentje van rust te nemen.

Deze broodjes met mozzarella en tomaat uit de oven zijn snel gemaakt en het hoeft maar een minuutje of vijf de oven in. Veel tijd kost het niet, dus zelfs voor doordeweeks is dit een smakelijk lunchreceptje.

Op de Appelplukdagen van de Philipsfruittuin mochten naast appels ook peren geplukt worden. Hoe kan het ook anders dan dat die dus ook een aantal mee naar huis moesten. In de koelkast had ik nog een blok geitenkaas liggen. Tja, 1 + 1= 2 dus een combinatie van deze twee kon dan ook echt niet missen.

Ik besloot er een lekker lunchgerecht van te maken. Ik had nog afbakstokbrood liggen dus daarom gebruikte ik die, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een vers stokbrood halen. Wat heb ik zitten smullen!

Gehaktbroodjes zijn pure verwennerij als lunch. Ik maak ze met mijn bolognesesaus (uitgelekt, zodat ze niet klef worden). Daarom heb ik die altijd wat op voorraad in mijn vriezer. Je kunt deze broodjes ook maken als lekkere snack als je visite krijgt. Als je de broodjes voor het bakken halveert krijg je een mooi snack-formaat.

Je kunt ook de broodjes ook invriezen. Mocht je dan een keer zin hebben in wat lekkers, hoef je ze alleen even in de oven te doen en smullen maar!