Ik ben dol op gerookte zalm en deze halen we dan ook iedere zaterdag trouw op de markt. Het is voor mij pure verwennerij. Met gerookte zalm kun je heel veel doen, maar ik vind het eigenlijk gewoon op een broodje of toastje het lekkerst.

Dat een lekker lunchgerecht niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn of veel tijd hoeft te kosten, laat dit broodje wel zien. Dit is een heel eenvoudig maar oh zo lekker broodje zalm. De mierikswortel en rode ui geven er een pittige bite aan, terwijl de kappertjes heerlijk zout zijn. De rucola voegt juist weer iets nootachtigs toe en het eitje is gewoon voor de lekker erbij. Die kun je natuurlijk ook prima weglaten, maar ik vind het net wat extra's geven.

Ik maak van mijn lunchgerechten graag een feestje. Een simpele boterham met kaas zul je mij dan ook niet zo heel snel zien eten.
Deze sandwich met kipfilet en avocado heb je in een handomdraai gemaakt. Hij ziet er niet alleen heel lekker uit, hij is het ook!

Ik heb het brood deze keer niet geroosterd, maar zeker als het brood een dag oud is doe ik dat meestal wel. Dat geeft het nog meer bite. Je zou ook alleen de crème van avocado en crème fraîche er op kunnen doen en de plakjes avocado kunnen vervangen voor plakjes ei.

Een lekkere variatie op brood zijn wraps. Ik heb ze deze keer gevuld met een eiersalade. Aan deze eiersalade is een pittige twist toegevoegd door het gebruik van mierikswortel. Hou je daar niet van, dan kun je deze ook prima achterwege laten.
In dit recept gebruik ik halvanaise om het net wat gezonder te houden, maar je kunt op mayonaise of eventueel fritessaus gebruiken. Je kunt er ook nog wat augurk aan toe voegen om het geheel wat frisser te maken.

Deze wraps zijn overigens ook heel geschikt voor op een feestje. Ze zijn heel eenvoudig te maken en je kunt ze prima van te voren maken, zodat je ze alleen nog maar op tafel hoeft te zetten.