Libanees platbrood koop ik regelmatig in de Turkse supermarkt. Er gaat eigenlijk altijd wel een zak mee, ook als ik er niet persé op korte termijn iets mee wil maken. Het is namelijk ook heel goed in te vriezen, dus super handig om altijd op voorraad te hebben.

Van het Libanees brood wat ik onlangs kocht maakte ik een soort goedgevulde wrap, lekker gezond met veel groenten, hummus en pittige paprikapuree. Zo kom ik dagelijks gemakkelijk aan 250 gram. Het is eigenlijk bijna geen recept te noemen, omdat het alleen smeren en snijden is. Maar het is echt zo lekker dat ik het jullie ook niet wilde onthouden.

De hummus maak ik het liefst zelf. Omdat ik eigenlijk de enige ben die dat hier in huis eet, blijft er altijd best veel van over. Wat ik daarmee doe? Juist, ook invriezen. Ik vind dat echt ideaal hoor, altijd wat lekkers in huis hebben. Want ondanks dat ik van koken hou, heb ik daar niet altijd de energie voor. Maar dan wil ik natuurlijk wel nog steeds lekker eten!

De pittige paprikapuree maak ik niet zelf. Deze koop ik kant en klaar, ook bij de Turkse supermarkt. Ik gebruik het merk Öncü, die is echt heel lekker. De pittige variant heet Aci en de mildere variant Tatli. Dus kun je niet zo goed tegen pittig, dan zou ik die laatste proberen. Mocht je niet zo goed weten waar je naar moet zoeken, kijk dan even bij het recept van de Tuna Melt Tosti. Daar gebruik ik de paprikapuree ook in en daar staat een foto bij.

De paprikapuree is in de koelkast zeker enkele weken houdbaar. Voor de zekerheid kun je er een laagje olie op gieten, dan blijft hij nog langer goed. Ook super lekker op je tosti trouwens, gewoon met een plakje kaas. Dat je het even weet :-)


Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 10 minuten

DIt heb je nodig:
Ingrediënten:
1 Libanees platbrood
2 eetlepels hummus (kant en klaar maar liever zelfgemaakt)
1 eetlepel pittige paprikapuree
ijsbergsla
tomaat
komkommer
radijs
verse peterselie

En zo maak je het:

  • Besmeer de ene helft van het platbrood met hummus en de andere helft met paprikapuree
  • Snijd wat tomaat, komkommer en radijs in plakjes en scheur wat ijsbergsla in grove stukken
  • Beleg hier het platbrood mee
  • Bestrooi met wat verse peterselie
  • Oprollen en smullen!
  • Eet smakelijk


Kijk voor meer lekkere lunch inspiratie ook eens bij deze recepten.

Griekse panini Slawrap met tonijnsalade Sandwich met kip en avocado