Ik ben dol op gerookte zalm en deze halen we dan ook iedere zaterdag trouw op de markt. Het is voor mij pure verwennerij. Met gerookte zalm kun je heel veel doen, maar ik vind het eigenlijk gewoon op een broodje of toastje het lekkerst.

Dat een lekker lunchgerecht niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn of veel tijd hoeft te kosten, laat dit broodje wel zien. Dit is een heel eenvoudig maar oh zo lekker broodje zalm. De mierikswortel en rode ui geven er een pittige bite aan, terwijl de kappertjes heerlijk zout zijn. De rucola voegt juist weer iets nootachtigs toe en het eitje is gewoon voor de lekker erbij. Die kun je natuurlijk ook prima weglaten, maar ik vind het net wat extra's geven.


Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 10 minuten

Dit heb je nodig:
Ingredi├źnten:
lekker broodje (ik had een kaiserbroodje)
1 plak gerookte zalm
1 ei
┬Ż rode ui
1 theelepel kappertjes
1 theelepel mierikswortel
rucola
vers gemalen peper

En zo maak je het:

  • Kook het ei in ongeveer 7-8 minuten hard
  • Snijd het broodje open en besmeer deze met de mierikswortel
  • Leg er wat rucola op en doe er vervolgens een plak gerookte zalm op
  • Snijd het ei in plakjes en doe deze ook op het broodje
  • Snijd de rode ui in ringetjes, ook deze mogen op het broodje
  • Tot slot nog wat kappertjes en vers gemalen peper
  • Eet smakelijk!