Het is inmiddels tijd om de laatste courgettes te oogsten in mijn moestuin. Er zijn er weer een heleboel af gekomen dit jaar en daar hebben niet alleen wij, maar ook familie en vrienden heerlijk van kunnen eten. Door het warme weer van afgelopen zomer groeiden ze enorm goed, waardoor ik vaak eigenlijk net te laat was met oogsten. Veel van de courgettes zijn daarom gebruikt om soep van te maken.

Nu het weer wat kouder is groeien ze niet zo hard meer. Doordat ze kleiner zijn, zijn ze minder waterig en dus smaakvoller. Perfect om te verwerken in deze aardappelkoekjes met feta. Deze kun je ook prima invriezen.

Het beste vries je ze eerst los van elkaar in, zodat ze niet aan elkaar vast vriezen. Als je ze eenmaal los ingevroren hebt, kun je ze daarna wel prima bij elkaar doen in een bakje of zakje. Op deze manier kun je ze, als je ze wil gebruiken, eenvoudig van elkaar los maken en opwarmen in de oven (of in een koekenpan).

Serveertip: serveer de aardappelkoekjes met wat tzatziki en basilicum


Aantal stuks: 12
Bereidingstijd: 30 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
350 gram aardappelen
175 gram courgette
100 gram feta
1 ei
3 eetlepels tarwebloem
3 eetlepels olie
versgemalen peper
snufje zout

Keukenbenodigdheden:
mengkom
grove rasp
vergiet
schone theedoek
bakring met een doorsnee van 10 cm (optioneel)
koekenpan

En zo maak je het:

  • Was de crougette en rasp deze met een grove rasp
  • Laat de courgette uitlekken in een vergiet
  • Schil en was de aardappelen en rasp ook deze
  • Leg de aardappelrasp op een schone theedoek en vouw deze met de punten bij elkaar zodat je een soort zakje krijgt
  • Knijp/wring de aardappelen goed uit en doe ze vervolgens in de mengkom
  • Vervolgens doe je hetzelfde met de courgettes (je kunt eerst overtollig vocht er uit drukken in het vergiet)
  • Verkruimel de feta boven de mengkom en voeg ook de overige ingrediĆ«nten toe, behalve de olie
  • Meng het geheel met een vork
  • Verwarm de olie in de koekenpan
  • Indien je een bakring gebruikt zet je deze in de koekenpan en vul je deze met 2-3 eetlepels van het aardappel-courgette mengsel
  • Druk vervolgens een beetje aan en haal de vorm er af
  • Gebruik je geen bakring maak dan van 2-3 eetlepels een hoopje in de koekenpan en druk voorzichtig wat aan. Met een lepel kun je de vorm nog wat ronder maken
  • Ik bak 3 koekjes per ronde in de koekenpan, maar dat is ook afhankelijk van de grootte van je koekenpan en bakring
  • Bak de koekjes op middelhoog vuur in ongeveer 3-4 minuten goudbruin en keer dan voorzichtig om
  • Bak ook de andere kant nog een paar minuten totdat ook deze goudbruin is gekleurd
  • Houdt ze eventueel warm op een bord onder wat aluminiumfolie
  • Eet smakelijk!