Het is weer aspergetijd en daar word ik vrolijk van! Met name groene asperges vind ik erg lekker en dan eet ik ze het liefst gegrild. Daarom is dat de bereidingswijze die ik in dit gerecht gekozen heb. Mocht je nou geen grillpan hebben, dan is dat helemaal geen probleem. In plaats van grillen kun je ze ook even bakken.

Voor dit gerecht heb ik wokgarnalen uit de diepvries gebruikt. Deze laat ik van te voren ontdooien. Het voordeel van wokgarnalen is dat deze al gepeld zijn. Ik gebruik wel het liefst rauwe garnalen, zodat je goed kunt zien wanneer ze klaar zijn. Als ze rauw zijn, zijn ze in eerste instantie grijzig maar doe je ze in de wok dan zie je ze al snel mooi roze worden. Zijn ze helemaal roze, dan zijn ze gaar.

Zodra het zonnetje weer volop begint te schijnen en de temperaturen lekker oplopen, krijg ik altijd weer meer zin in salades. Ik serveer ook graag salades bij een barbecue of eet het als lunchgerecht. Dat laatste is vaak het geval met pastasalades, omdat mijn vriend niet van pasta houdt (onvoorstelbaar als je het mij vraagt haha!). Ook ideaal om nog een restje gekookte pasta van de dag er voor te verwerken.

Op dagen dat mijn vriend werkt en ik thuis ben, wil ik weleens zo'n heerlijke pastasalade voor mezelf maken. Meestal maak ik dan een ruime portie, zodat ik er de volgende dag ook nog van kan eten. Ook heel fijn om alvast wat klaar te hebben om mee te nemen naar het werk. Dat scheelt in de ochtend toch mooi weer wat tijd.

De pastarecepten blijven een beetje achter op mijn blog. Daarom werd het wel weer eens tijd voor een lekkere pasta. Ik maakte cannelloni gevuld met krab in een paprika-tomatensaus.

Voor de cannelloni gebruik ik het liefst lasagnevellen in plaats van kant-en-klare cannelloni. Lasagnevellen zijn namelijk veel gemakkelijker te vullen en het risico op gebroken cannelloni buisjes is altijd erg groot wanneer je deze kant-en-klaar koopt en dat vind ik zonde.

Geen liefhebber van krab? Dan vervang je deze gewoon door tonijn (uit blik) of gerookte zalm. Ook heel erg lekker!

Er gaat niks boven zelfgemaakte tomatensaus. Het lijkt misschien veel werk, maar dat is het zeker niet en het is echt de moeite waard! Je kunt ook heel goed meteen een grote hoeveelheid maken en wat je over hebt invriezen of wecken. Dat laatste ga ik me binnenkort eens aan wagen!

Ook het maken van aubergineballetjes lijkt misschien veel werk, maar het kost niet veel meer tijd dan zelf gehaktballetjes draaien. De meeste tijd zit in het wachten tot ze uit de oven komen, terwijl de keuken zich zal vullen met een heerlijke geur!

Rigatoni is een buisvormige pasta. Het lijkt een beetje op penne, maar is wat groter en de buitenkant is vaak geribbeld. Bovendien is rigatoni aan de zijkanten recht afgesneden in tegenstelling tot penne, die schuin is afgesneden.
Rigatoni is afgeleid van het Italiaanse woord rigati, wat geribbeld betekent.

Ik gebruik zelf altijd een pasta die gemaakt is van durum tarwe. Dit is een tarwesoort met een grote en harde korrel. Pasta die van deze tarwesoort gemaakt wordt is extra stevig en plakt minder. Daarom vind ik hem ideaal.

Ook als je zelf pasta wil maken zou ik aanraden meel te gebruiken van durum tarwe. Het wordt ook wel grano duro genoemd.