Deze champignonsaus staat bij ons regelmatig op het menu. Soms met varkenshaas en soms, zoals vandaag, met pasta. De hoeveelheid is genoeg voor ongeveer 4 personen. Daarom eten wij er twee dagen van, of ik gebruik wat over is voor mijn lunch. Dat was overigens ook vandaag zo. Mijn vriend is namelijk geen fan van pasta, zoals ik al vaker verteld heb. Ik maak daarom regelmatig een pastagerecht als lunch. Soms moet je jezelf een beetje verwennen. Zeker op maandagen als je een druk weekend achter de rug hebt.

Onze weekenden bestaan de afgelopen 7 maanden voornamelijk uit klussen. Het is fijn dat we iedere week weer een stapje dichter bij ons droomhuis komen, maar tegelijkertijd is het ook echt zwaar. We proberen wel af en toe iets leuks te gaan doen, maar vaak verkiezen we toch klussen boven iets anders. Want iedere week is er wel weer iets wat we eigenlijk echt af willen hebben.

Vandaag weer wat lekkere pasta-inspiratie met deze pastasalade met druiven en geitenkaas. In 20 minuten staat deze salade op tafel. En dan gaat een groot deel van de tijd ook nog eens zitten in het laten afkoelen van de pasta. Je hoeft maar een paar handelingen te doen. Deze pastasalade is daarom ook heel goed te maken wanneer je nog niet zo ervaren bent in de keuken.

Deze pastasalade past ook goed in een vegetarisch eetpatroon, of wanneer je gewoon wat minder vlees wil eten. Want het is inmiddels wel redelijk bekend dat we gemiddeld gezien best wel wat zouden mogen minderen met de hoeveelheid vlees die we eten.

Het is weer aspergetijd en daar word ik vrolijk van! Met name groene asperges vind ik erg lekker en dan eet ik ze het liefst gegrild. Daarom is dat de bereidingswijze die ik in dit gerecht gekozen heb. Mocht je nou geen grillpan hebben, dan is dat helemaal geen probleem. In plaats van grillen kun je ze ook even bakken.

Voor dit gerecht heb ik wokgarnalen uit de diepvries gebruikt. Deze laat ik van te voren ontdooien. Het voordeel van wokgarnalen is dat deze al gepeld zijn. Ik gebruik wel het liefst rauwe garnalen, zodat je goed kunt zien wanneer ze klaar zijn. Als ze rauw zijn, zijn ze in eerste instantie grijzig maar doe je ze in de wok dan zie je ze al snel mooi roze worden. Zijn ze helemaal roze, dan zijn ze gaar.

Zodra het zonnetje weer volop begint te schijnen en de temperaturen lekker oplopen, krijg ik altijd weer meer zin in salades. Ik serveer ook graag salades bij een barbecue of eet het als lunchgerecht. Dat laatste is vaak het geval met pastasalades, omdat mijn vriend niet van pasta houdt (onvoorstelbaar als je het mij vraagt haha!). Ook ideaal om nog een restje gekookte pasta van de dag er voor te verwerken.

Op dagen dat mijn vriend werkt en ik thuis ben, wil ik weleens zo'n heerlijke pastasalade voor mezelf maken. Meestal maak ik dan een ruime portie, zodat ik er de volgende dag ook nog van kan eten. Ook heel fijn om alvast wat klaar te hebben om mee te nemen naar het werk. Dat scheelt in de ochtend toch mooi weer wat tijd.

De pastarecepten blijven een beetje achter op mijn blog. Daarom werd het wel weer eens tijd voor een lekkere pasta. Ik maakte cannelloni gevuld met krab in een paprika-tomatensaus.

Voor de cannelloni gebruik ik het liefst lasagnevellen in plaats van kant-en-klare cannelloni. Lasagnevellen zijn namelijk veel gemakkelijker te vullen en het risico op gebroken cannelloni buisjes is altijd erg groot wanneer je deze kant-en-klaar koopt en dat vind ik zonde.

Geen liefhebber van krab? Dan vervang je deze gewoon door tonijn (uit blik) of gerookte zalm. Ook heel erg lekker!