Ik heb al veel gerechten met pompoen gemaakt, maar pompoencurry had ik nog nooit geprobeerd. Daarom werd het toch weleens tijd om deze uit te proberen.

Ik heb in dit recept panang currypasta gebruikt. Deze curry wordt vaak in combinatie met rundvlees gebruikt, maar hij combineert ook heerlijk met pompoen. Let er op dat panang currypasta gemaakt is van onder andere garnalenpasta, dus als je vegetarisch eet kun je beter voor een andere variant kiezen. Je kunt natuurlijk ook zelf je currypasta maken. Het is redelijk bewerkelijk en kost wat tijd, maar je kunt het weken bewaren in de koelkast (in een goed gesteriliseerd potje).

Deze pompoencurry is heerlijk met witte rijst of met wat naanbrood.

Dit keer wederom een pompoengerecht. Vanwege de veelzijdigheid van de pompoen, kun je er heerlijk mee variƫren. De combinatie met salie en pijnboompitten maakt het tot een smaakvol geheel, terwijl de ricotta de vulling lekker romig maakt.

Ik heb er in dit geval voor gekozen om de cannelloni niet te omringen met een saus, maar dat kan natuurlijk wel heel goed. Een roomsaus met spinazie zou hier goed bij passen, maar ook een bechamelsaus zou het prima doen. Omdat ik het gerecht licht wilde houden, heb ik geen saus gebruikt.