Dit keer wederom een pompoengerecht. Vanwege de veelzijdigheid van de pompoen, kun je er heerlijk mee variëren. De combinatie met salie en pijnboompitten maakt het tot een smaakvol geheel, terwijl de ricotta de vulling lekker romig maakt.

Ik heb er in dit geval voor gekozen om de cannelloni niet te omringen met een saus, maar dat kan natuurlijk wel heel goed. Een roomsaus met spinazie zou hier goed bij passen, maar ook een bechamelsaus zou het prima doen. Omdat ik het gerecht licht wilde houden, heb ik geen saus gebruikt.


Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten + 60 minuten oventijd

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
1 flespompoen
6 lasagnevellen
100 gram ricotta
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
ongeveer 4 blaadjes salie
een handje pijnboompitten
olijfolie
peper
zout

Keukenbenodigdheden:
oven

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de pompoen in grove parten en verwijder de zaadjes
  • Rooster de pompoen in ongeveer 45 minuten gaar in de oven
  • Breng intussen water in een grote pan aan de kook en kook hierin de lasagnevellen ongeveer 4 minuten, zodat ze net beetgaar zijn (let op dat je er niet teveel tegelijk doet, want dan plakken ze aan elkaar)
  • Leg de lasagnevellen naast elkaar om ze wat af te laten koelen (en om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken)
  • Als de pompoen gaar is, lepel je het vruchtvlees er uit en doe dit in een kom
  • Voeg daar 100 gram ricotta en de helft van de Parmezaanse kaas aan toe en breng op smaak met peper en zout (eventueel kun je met een pureestamper het geheel nog even stampen)
  • Verwarm een droge koekenpan en rooster hierin de pijnboompitjes in enkele minuten mooi bruin (zorg er voor dat je er bij blijft, want het kan snel verbranden) Laat deze afkoelen
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de salieblaadjes krokant
  • Laat ze even uitlekken op keukenpapier
  • Verkruimel boven het pompoen-ricottamengsel ongeveer de helft van de salieblaadjes en meng het geheel goed
  • Leg per lasagnevel een flinke eetlepel van het pompoen-ricottamengsel op het uiteinde van het vel en rol het vervolgens vrij strak op
  • Doe dit ook zo met de overige vellen
  • Leg ze dan naast elkaar in een ovenschaal
  • Strooi de overige Parmezaanse kaas en salie over de cannelloni en vervolgens de pijnboompitten
  • Bak het geheel in ongeveer 15 minuten af in de oven
  • Eet smakelijk!