Voor velen is het geen favoriete groente, maar ik vind ze heerlijk: spruitjes! Deze keer heb ik ze verwerkt in een aardappeltortilla. Omdat mijn vriend niet zo van spruitjes houdt, mag ik hem lekker helemaal in mijn eentje opeten. En dat vind ik helemáál niet erg.
Ik heb er een licht pittige twist aan gegeven met chiliflakes, maar mocht je daar geen fan van zijn dan laat je ze lekker achterwege. De kerriepoeder kun je naar smaak toevoegen. Het is een best krachtige smaak, dus niet meteen los gaan met dat potje!
Aantal personen: 2-3
Bereidingstijd: 40 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
5 eieren
75 gram roomkaas
200 gram spruitjes
350 gram kruimige aardappelen
100 gram champignons
1 kleine rode ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
kerriepoeder
zwarte peper
zout
chiliflakes
verse peterselie
Keukenbenodigdheden:
2 kookpannen
1 koekenpan + deksel die de hele pan bedekt
kom
bord
En zo maak je het:
- Schil de aardappelen en snijd in dunne plakken
- Doe de aardappelen in een kookpan en vul met water tot ze net onder staan
- Kook met wat zout gedurende vijf minuten zodat de aardappelschijfjes (zo goed als) gaar zijn
- Maak de spruitjes schoon en doe deze in een kookpan
- Vul de pan tot de spruitjes net onders staan en kook de spruitjes met wat zout gedurende 7-8 minuten totdat ze gaar zijn
- Snijd de rode ui in ringen, de champignons in plakjes en snijd de knoflook heel fijn
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui hierin aan
- Voeg vervolgens champignons en knoflook toe en bak mee totdat de champignons wat geslonken zijn
- Voeg de aardappels toe en breng op smaak met wat kerriepoeder, zwarte peper, zout en chiliflakes
- Meng alles goed door elkaar en voeg daarna de spruiten toe
- Klop de eieren in een kom los en roer hier met een garde de roomkaas doorheen (het is niet erg wanneer er wat klontjes ontstaan, deze smelten in de pan)
- Giet het eiermengsel in de koekenpan en bestrooi daarna met peterselie
- Leg de deksel op de pan en zet het vuur laag zodat de eieren rustig kunnen stollen
- Na ongeveer 10 minuten kun je de tortilla omdraaien, dit doe je het eenvoudigst door een bord op de pan te leggen en de pan met bord daarna in een vloeiende beweging om te draaien. De tortilla ligt nu op het bord. Deze kun je rustig in de pan terug laten glijden
- Bak nu de andere kant nog enkele minuten
- Laat de tortilla voorzichtig uit de pan glijden op een bord en snijd deze in punten
- Garneer met nog wat extra verse peterselie
- Eet smakelijk!