Deze kipschotel met spekjes is echt heel eenvoudig te maken. Eenmaal in de pan laat je het lekker rustig pruttelen en heb je er weinig omkijken naar.

Als groenten heb ik ui, champignons, winterwortel en doperwten gebruikt, maar mocht je nog wat restjes in de koelkast hebben liggen dan is dit de perfecte gelegenheid om ze op te maken. Wat paprika of tomaat zou hier bijvoorbeeld ook prima in verwerkt kunnen worden. Of wat dacht je van sperziebonen?

Ik serveerde de schotel met lekker smeuïge aardappelpuree, maar rijst zou er ook zeker heel goed bij passen.

Deze hete kip staat in no time op tafel. Erg lekker om te serveren met wat witte rijst en schijfjes komkommer. De frisse komkommer is een goede tegenhanger voor de pittigheid van de kip.

Ik heb 2 theelepels sambal gebruikt toen ik het gerecht maakte. Nu ben ik een liefhebber van pittig eten, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Wil je het iets milder gebruik dan maar 1 theelepel sambal of laat het zelfs helemaal weg. Ook dan heb je een smakelijk kipgerecht!

Soms heb je van die dagen dat de maaltijd vooral niet te ingewikkeld moet zijn. Deze wokschotel is daar een perfect voorbeeld van. Als je nog wat gekookte aardappels over hebt van gisteren, dan kun je ze hierin heel eenvoudig verwerken. Zonde om weg te gooien!

Verse spinazie kun je gewassen en ongewassen kopen. Heb je gewassen spinazie dan adviseer ik deze toch nog even goed om te spoelen, want de ervaring leert dat er ook dan toch nog regelmatig wat zand in achter is gebleven.

Ondanks dat wij vaak kip eten, staan er op mijn foodblog nog maar weinig kiprecepten. Tijd om daar eens verandering in aan te brengen!

Ik gebruik vaak kipfilet, omdat het erg veelzijdig is en daarnaast is het natuurlijk een mager stukje 'vlees' wat ik ook niet onbelangrijk vind.
Een ander voordeel is dat kipfilet snel gaar is en je daardoor niet veel tijd nodig hebt om toch een volledige maaltijd op tafel te zetten.
Ook dit recept kost je maar 20 minuutjes!

Met cornflakes kun je een heerlijk krokant korstje maken voor je kipfilet. Het is eigenlijk ontzettend eenvoudig, maar wel heel erg lekker.

Ik bereid de kipkrokantjes in de oven, maar het zou ook in een koekenpan kunnen. In de oven is natuurlijk wel een stukje calorievriendelijker, omdat je geen gebruik hoeft te maken van boter of olie om in te bakken.

Ik heb per persoon twee wraps gerekend, maar het ligt er natuurlijk ook maar net aan hoeveel vulling je er in doet en niet onbelangrijk, of je een grote eter bent of niet.