Als wij geen zin hebben om veel tijd in de keuken te staan, dan is kipcurry één van de gerechten die we dan graag maken. Het is snel klaar, maar daarnaast ook gewoon ontzettend lekker.
Wij gebruiken dan wel een kant en klare currypasta. In dit geval was dat massaman currypasta, een vrij milde, zoetzure maar toch kruidige currypasta.

De cassave kun je ook kant en klaar kopen, maar zelf bakken kan natuurlijk ook. Wij bakken hem meestal zelf, zodat we lekker veel kunnen maken. Wat niet op gaat bij het eten, knabbelen we dan 's avonds nog lekker op!


Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
2 kipfilets
400 ml kokosmelk
300 gram sperziebonen
100 gram basmatirijst
2 eetlepels massaman currypasta
2 eetlepels olie
1 theelepel maizena
50 gram cassave
zout

Keukenbenodigdheden:
wok

En zo maak je het:

  • Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar
  • Snijd de kipfilet in blokjes van gelijke grootte
  • Maak de sperziebonen schoon, snijd de topjes er vanaf en halveer de bonen die erg lang zijn
  • Verhit twee eetlepels olie in een wok en bak hierin de currypasta even aan
  • Voeg hier de kipfilet aan toe en bak dit enkele minuten tot de kip gekleurd is
  • Voeg vervolgens kokosmelk en sperziebonen toe en breng het geheel aan de kook
  • Laat de curry zo'n 8-10 minuten koken tot de sperziebonen beetgaar zijn
  • Voeg een theelepel maizena toe om de curry wat in te binden tot hij de gewenste dikte bereikt heeft
  • Schep de curry en rijst op een bord en doe daar een handje cassave bij
  • Eet smakelijk!