Afgelopen weekend ging ik naar de markt en besloot ik daar vis te kopen. Ik had mijn oog laten vallen op heerlijke zeetong. Wat mij betreft hoef je voor een mooi stukje vis op je bord helemaal niet zoveel uit de kast te halen.

Ik besloot er daarom zeetong à la meunière van te maken. Dat klinkt misschien wel spannender dan het is, want eigenlijk houdt dat alleen maar in dat de vis bedekt wordt met bloem, in boter gebakken wordt en met citroen en peterselie geserveerd. Niet spannend, maar wel héél lekker.

Zin in pizza maar geen zin om eerst nog aan de slag te moeten met deeg? Maak dan eens een tortillapizza. Tortilla's kun je prima gebruiken als bodem. Ze zijn natuurlijk wel heel dun, dus even oppassen als je hem van de bakplaat haalt!

Wij hebben een rookoventje dus ik rook mijn zalm zelf, maar je kunt natuurlijk ook gerookte zalm bij de visboer of in de supermarkt halen. In de beschrijving ga ik voor het gemak uit van kant en klaar gerookte zalm. De rucola doe je er pas op als de pizza uit de oven is en geeft net even dat extraatje!

Je kunt natuurlijk alles er op doen wat je lekker vindt. Ik heb gekozen voor gerookte zalm, courgette en champignons.

Kibbeling, ik vind het heerlijk. Als je denkt dat het veel werk is om het zelf te maken, dan heb je het helemaal mis. In een handomdraai maak je zelf heerlijke kibbeling!

In dit recept gebruik ik een vrij grote hoeveelheid kabeljauw voor twee personen. Ik ben er hierbij vanuit gegaan dat er naast de kibbeling hooguit nog een salade gegeten wordt. Wil je de kibbeling onderdeel van een hoofdgerecht maken, dan zou ik de hoeveelheid verminderen tot 300-350 gram.

Bij kibbeling eet ik het liefst een eenvoudige salade gemaakt van kropsla of ijsbergsla. Eventueel met wat tomaat en komkommer er door en een friszure dressing.

Asperges zijn echte seizoensgroenten. 97% van de verkochte asperges in Nederland zijn witte asperges. Slechts 3% zijn groene asperges. In Engeland en Italië worden juist voornamelijk groene asperges gegeten.

Witte asperges moeten altijd goed geschild worden in tegenstelling tot de groene variant. Daarbij hoeven alleen de dikke asperges geschild te worden.
Als je asperges niet goed schilt, zijn ze enorm taai en echt niet lekker. Goed schillen is dus echt een vereiste voor een lekkere maaltijd!