Balsamico champignons zijn heerlijk als voorgerecht op toast, maar ze doen het ook heel goed als tapas of als koolhydraat arm voor- of bijgerecht (zonder de toast dus).

Eigenlijk kan ik me allerlei situaties voorstellen waarin deze heerlijk zijn. Zo zijn ze ook heel geschikt om op een feestje te serveren of voor 's avonds als je lekker voor de tv hangt en iets lekkers erbij wil knabbelen.

De tijm combineert echt perfect met de champignons en balsamico, dus dat moet je zeker niet achterwege laten.

Avocado's, je houdt er van of je houdt er juist echt niet van. Persoonlijk vind ik ze heerlijk.

Het meest bekende gerecht met avocado moet toch wel de guacemole zijn. Maar ook op de boterham of in een salade vind ik de avocado een heerlijke smaakmaker.

In koolhydraat arme gerechten kom je avocado tegenwoordig ook best vaak tegen. Deze avocadomousse zou ook in die categorie op zijn plaats zijn. Ik heb hem in de categorie voorgerechten geplaatst, omdat ik dit gerecht ook heel mooi vind passen in een meergangenmenu.

In dit recept gebruik ik een bakring om de mooie vorm te creƫren. Heb je deze niet dan kun je het natuurlijk ook in een mooi glaasje opdienen.