In de zomer zijn er courgettes in overvloed. Wij hebben ze ieder jaar in ons groentetuintje staan, dus deze groente staat hier regelmatig op het menu. Het leuke aan courgettes is dat ze ontzettend veelzijdig zijn. Je kunt er soep van maken, maar ze zijn ook heerlijk in de pasta of in een salade.

Dit is een recept voor gevulde courgette. Het bevat heel veel groenten en een klein beetje vlees, dus het is ook nog eens heel gezond (op de kaas na...). Het past ook prima in een koolhydraat arm dieet.

Het is ook lekker om er rijst of pasta bij te serveren.

Een simpel schaaltje rijst? Ja zo ziet het er wel uit, maar nee het is het niet! Dit is bloemkool...

In een koolhydraat arm menu past geen rijst, daarom is deze variant super geschikt. De bloemkool is fijngemalen in een keukenmachine waardoor de structuur erg lijkt op die van rijst. Ideaal dus als het gezin een rijstmaaltijd eet en jij toch een beetje mee wil doen. En misschien vindt de rest van het gezin dit ook wel heel erg lekker.

Heel erg lekker met gewokte groenten en kip of omelet. Met een beetje ketjap of sojasaus kun je het nog wat extra smaak geven.