Pizza kan echt een enorme caloriebom zijn en als je ze kant-en-klaar koopt zit er vaak ook nog ontzettend veel zout in. Daarom maakte ik deze veel gezondere variant van aubergine. Ze zijn super makkelijk te maken en staan zo op tafel. Ideaal dus. Ze zijn overigens ook heel lekker om als borrelhapje te serveren.

Ik gebruikte in dit recept wederom mijn Italiaanse tomatensaus (ik zei toch dat het handig is deze op voorraad te hebben!), maar je kunt eventueel ook gezeefde tomaten of eventueel wat tomatenpuree gebruiken. Overigens kan in tomatenpuree het zoutgehalte (natriumgehalte) ook erg hoog zijn. Let er maar eens op als je weer in de supermarkt bent!

Het is op mijn blog een tijdje wat rustiger geweest waardoor ik niet zo heel veel recepten gedeeld heb in de afgelopen weken. Daarom wordt het weer eens tijd voor wat lekkers.

Nu de lente begonnen is en de zomer ook weer een stapje dichterbij komt, is het voor velen de tijd van het jaar om ook weer even wat beter op de lijn te gaan letten en hopelijk nog wat kilootjes af te vallen.

Zeker het afgelopen jaar is de term koolhydraatarm vaak voorbij gekomen, dat zal jullie ook niet ontgaan zijn. Het is een effectieve manier om af te vallen en je kunt ook nog eens lekker blijven eten. Win-win situatie zou ik zeggen :-)

Toen ik inspiratie opdeed voor pompoenrecepten kwam ik rösti van aardappel en ui tegen met daarin een klein beetje pompoen verwerkt. Klonk goed, maar ik vond dat pompoen daardoor toch wat te weinig eer kreeg. Daarom maakte ik er mijn eigen variatie van zònder aardappel maar mèt veel pompoen.
Doordat er geen aardappel verwerkt is in deze rösti is hij heel geschikt wanneer je koolhydraatarm eet. Of wanneer je, net zoals ik, gewoon heel erg van pompoen houdt.

Lekker met bieslookkwark gemaakt van jawel.. een beetje kwark met daar verse bieslook doorheen geschept.

Als ik iets lekker vind, dan is het wel pizza. Uiteraard wel zelfgemaakte, want van die diepvriespizza's word ik alles behalve blij. Maar erg gezond is pizza natuurlijk niet. De pizza met een bodem van bloemkool is daarom al tijden een hit, omdat er veel minder kcal in zitten dan in een gebruikelijke pizza. (Al blijft de kaas natuurlijk wel het caloriebommetje van de pizza....)

Maar... dat moet toch ook met pompoen kunnen, dacht ik bij mezelf. En dus dook ik de keuken in om dit eens uit te proberen. Het resultaat mag er zeker zijn! De zoete smaak van de pompoen combineert heerlijk met het hartige van de kaas. Uiteraard kun je naar hartelust variëren wat je er op doet.

Deze spaghetti gemaakt van courgette, oftewel courghetti, is bij uitstek geschikt als koolhydraatarme maaltijd. Zo kun je min of meer toch met de pot mee eten als er spaghetti op het menu staat. Bovendien is het super snel klaar, dus daar hoef je het ook niet voor te laten.

Je kunt de courghetti zowel warm als koud eten. Daardoor is hij ook heel gemakkelijk mee te nemen naar je werk als lunch.

En als je niet van garnaaltjes houdt, laat je deze er gewoon uit of vervang je ze door kipfilet of een beetje rundergehakt.