Fattoush is een heerlijke Libanese broodsalade met heel veel verse groenten en kruiden. Een lekkere aanvulling op je maaltijd, maar ook zeker een aanrader als lunch.

In de dressing zit onder andere sumak. Sumak is een poeder met een scherp zure smaak en wordt vaak gebruikt in Oosterse gerechten.

Ik kocht deze bij een grotere Jumbo bij ons in het dorp. Bij grotere supermarkten is het redelijk goed verkrijgbaar en ook in toko's kun je het kopen. Het kan dus even zoeken zijn, maar het is echt de moeite waard.

Het aspergeseizoen is alweer in volle gang. En natuurlijk mag een lekker recept met asperges dan zeker niet ontbreken! Ik heb gekozen voor een simpele, gezonde salade met witte asperges. Lekker als voorgerecht of als lunch.

Wist je trouwens dat, ondanks dat in Nederland met name de witte asperge gegeten wordt, wereldwijd gezien de groene asperge juist veel populairder is? Deze is in Nederland wel bezig met een opmars. Niet gek, gezien groene asperges ook ontzettend lekker zijn!

De komkommerlinten in dit recept heb ik gemaakt met een zesteur. Hiermee kun je fijne draadjes schaven. Je kunt ze natuurlijk ook met een mesje zelf snijden of er gewoon blokjes van maken.

Mexicaans eten vind ik heerlijk. Bij ons staan nachos uit de oven met heel veel gesmolten kaas regelmatig op tafel. Deze keer ben ik voor een andere variant met nachos gegaan. Ik heb er namelijk een salade mee gemaakt. Ook een aanrader!

Deze salade doet het super goed als bijgerecht bij Mexicaanse gerechten. Hij is ook heerlijk om te serveren als hapje op een feestje met een lekker koud Mexicaans biertje erbij.

Wij aten deze salade als bijgerecht bij de bbq. Een keer wat anders dan de standaard salade van komkommer en tomaat die je overal ziet.

Salades zijn heerlijk als bijgerecht voor bijvoorbeeld een bbq, maar doen het ook goed als voorgerecht. Met salades kun je echt uitpakken, want eigenlijk kun je er alle kanten mee op.

Deze salade is lekker zoet door de perziken, maar heeft ook een knapperige bite door de paprika. Het zoete wordt mooi gecombineerd met het pittige van de chilivlokken en het zure van het limoensap.

Je kunt de perziken ook vervangen door mango. Doe er dan ook nog een beetje verse koriander bij. Heerlijk!

Witlof, je houdt er van of je vindt het helemaal niks. Ik hou er van, zelfs als klein kind al. Bij ons thuis werd de witlof altijd gekookt. Later leerde ik pas hoe lekker witlof rauw is. De eerste keer dat ik witlof rauw at, moest ik wel even wennen aan de smaak. Dat is toch wel anders dan gekookte witlof, maar wat mij betreft zeker zo lekker.

Deze witlofsalade is super eenvoudig te maken en is heerlijk als bijgerecht, bijvoorbeeld bij aardappelpuree en een stukje zalm. Maar ook als koolhydraatarme maaltijdsalade doet deze het prima. De hoeveelheden zou ik dan wel verdubbelen, anders is het erg weinig. Je kunt de garnaaltjes ook vervangen door gerookte zalm of tonijn. En ook met gerookte kip is deze salade heerlijk!