Tot drie weken geleden had ik nog nooit van ponzu gehoord. Ik kwam dit product tegen op de Huishoudbeurs. Al enkele jaren is dit een vaste jaarlijks uitstapje van een vriendin en mij. Eigenlijk houd ik helemaal niet zo van drukte, maar hier kunnen we ons altijd prima vermaken en het is ook een goede gelegenheid om ruimschoots bij te kunnen kletsen.

Vooral de foodhal is onze favoriet. Vaak kun je hier de nieuwste producten proeven en zo kennis maken met nieuwe dingen. Zo ook met ponzu van Kikkoman, een combinatie van sojasaus, azijn en sinaasappel. Het geeft een heerlijke frisse smaak aan salades. Overigens is dit geen gesponsord artikel, ik was gewoon aangenaam verrast door de smaak!

Ik heb er cherrytomaten, komkommer, wat rozijntjes en peterselie aan toegevoegd, maar je kunt natuurlijk volop variëren. Ook lekker om er nog wat sla aan toe te voegen, om een salade met wat meer volume te krijgen. Wil je het als maaltijdsalade gebruiken, dan zou je er wat tonijn of bijvoorbeeld partjes gekookt ei aan toe kunnen voegen.

De ponzu heb ik overigens in de supermarkt nog niet kunnen vinden. Ik heb Kikkoman een mailtje gestuurd om na te gaan hoe het zit met de verkrijgbaarheid. Zodra ik daar meer over hoor, horen jullie het! Hij is in ieder geval hier wel online te koop.


Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 10 minuten + tijd om af te koelen

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
100 gram parelcouscous
10 cherrytomaten
1/2 komkommer
2 eetlepels rozijnen (geweld in water)
4 eetlepels ponzu orange
1 eetlepel verse peterselie

Keukenbenodigdheden:
kookpan
mengkom

En zo maak je het:

  • Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing en laat volledig afkoelen
  • Snijd de cherrytomaten in kleine stukjes en snijd de komkommer in kleine blokjes
  • Doe alle ingrediënten in de mengkom behalve de peterselie en meng goed met elkaar
  • Verdeel de salade over twee porties en bestrooi met verse peterselie
  • Eet smakelijk!