Deze Griekse boerensalade is één van mijn favoriete salades. Heerlijk bij een Griekse maaltijd, maar ik neem hem ook weleens mee als lunch naar mijn werk. Of wat dacht je er van om hem bij een barbecue te serveren?
Het is een vrij eenvoudige salade, maar ècht het proberen waard als je hem nog niet eerder gegeten hebt. En als je hem wel al vaker gegeten hebt, dan weet je waar ik het over heb!
Ik zet de schaal altijd een half uur tot een uur voor gebruik weg in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken. De hoeveelheid olie, azijn, zout en oregano voeg ik altijd op gevoel toe. Van de azijn zijn slechts een paar druppeltjes nodig en van het zout slechts een mespuntje, maar dat zure en zoute geeft zoveel extra smaak dat je dat zeker niet weg moet laten.
Ik begin met weinig en proef dan net zolang tot hij naar mijn zin is. Dat klinkt misschien lastig, maar probeer het maar eens. Je komt er vanzelf achter waar jouw smaakvoorkeur ligt!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten + 30 tot 60 minuten in de koelkast
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
1 komkommer
4 tomaten
1 ui
15-20 zwarte olijven
50 gram feta
scheutje olijfolie
enkele druppels azijn
gedroogde oregano
zout
Keukenbenodigdheden:
grote schaal
En zo maak je het:
- Snijd de ui in ringen
- Snijd de komkommer en tomaten in plakjes
- Doe de ui, komkommer, tomaten en olijven in een grote schaal
- Voeg een scheutje olijfolie en wat druppels azijn toe
- Strooi er ook wat zout over en meng het geheel goed met elkaar
- Verkruimel de feta er over en bestrooi met wat gedroogde oregano
- Zet de schaal in de koelkast en laat de smaken een half uur tot een uur intrekken
- Eet smakelijk!