Salades zijn heerlijk als bijgerecht voor bijvoorbeeld een bbq, maar doen het ook goed als voorgerecht. Met salades kun je echt uitpakken, want eigenlijk kun je er alle kanten mee op.

Deze salade is lekker zoet door de perziken, maar heeft ook een knapperige bite door de paprika. Het zoete wordt mooi gecombineerd met het pittige van de chilivlokken en het zure van het limoensap.

Je kunt de perziken ook vervangen door mango. Doe er dan ook nog een beetje verse koriander bij. Heerlijk!


Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten


Dit heb je nodig:
Ingredi├źnten:
2 perziken
1 rode paprika
1 rode ui
┬Ż komkommer

Dressing:
1 eetlepel honing
1 eetlepel limoensap
een beetje zeezout
enkele chilivlokken

En zo maak je het:

  • Snijd de perziken, rode paprika, rode ui en komkommer in kleine blokjes en doe deze in een schaal
  • Maak de dressing door de honing en limoensap met elkaar te mengen. Voeg naar smaak zeezout en chilivlokken toe
  • Meng de dressing met de salade en bewaar koel tot gebruik
  • Eet smakelijk!