Afgelopen week kreeg ik van Van Beekum Specerijen foodpost met daarin onder andere pumpkin spice mix.

Bij pumpkin spice denk ik altijd terug aan de eerste date van mij en mijn vriend. Ik zal jullie het hele verhaal besparen, maar het komt er op neer dat het niet helemaal liep zoals we in gedachten hadden en mijn vriend uiteindelijk ongeveer 4 uur later dan gepland arriveerde. Maar wel mèt pumpkin spice latte van Starbucks. En uiteindelijk is het dus allemaal heel erg goed gekomen en heeft pumpkin spice voor ons een beetje een symbolische betekenis gekregen.

Deze chocolade pannekoeken met vanilleroom en kersensaus zijn een ware traktatie. De kersensaus is gemaakt van verse kersen en dus extra lekker.
De combinatie chocolade en kersen is een klassieke combinatie en dat is niet voor niets!

De hoeveelheid geleisuiker die je nodig hebt voor de kersensaus hangt onder andere af van de zoetheid van de kersen en de sappigheid. Hoe meer sap vrij komt bij het koken, des te meer suiker heb je nodig om het in te binden.
Je kunt het beste beginnen met één eetlepel en zo nodig nog wat meer toevoegen.

Dit recept is echt ontzettend eenvoudig om te maken en valt gegarandeerd in de smaak. Er zijn talloze variaties op crumbles, maar mijn favoriet blijft toch de appelcrumble. In dit recept gebruik ik ook rozijntjes en bruine basterdsuiker om de crumble nog wat zoeter te maken. De basterdsuiker is ook goed te vervangen door vanillesuiker. En je kunt eigenlijk alle fruitsoorten gebruiken die je maar wilt.

Het is heerlijk om er slagroom of (zelfgemaakt) vanilleroomijs bij te serveren, maar ook zonder is het smullen!

Ik was deze appelroosjes al op diverse sites tegengekomen, maar het kwam er maar niet van om ze ook zelf eens te maken.

Ze zijn ontzettend eenvoudig te maken, terwijl het er uit ziet of je er heel veel werk aan gehad hebt.
Ik heb ze in de categorie 'desserts' gezet, maar eigenlijk zijn ze ook heel geslaagd als traktatie of voor op een feestje. Maak je ze als dessert, dan is het heel lekker om er vanille ijs bij te serveren.

Zoals op de foto te zien is, zijn mijn roosjes een beetje te donker geworden in de oven. Let dus heel goed op dat het niet te hard gaat!

Deze no bake chocolade cheesecake valt zeker in de categorie 'caloriebommetje' maar mocht je dat niks uitmaken, dan moet je hem echt eens proberen want hij is wel heel erg lekker.

Je moet er even geduld voor hebben, omdat hij nog twee uur moet opstijven in de koelkast maar verder kost het helemaal niet zoveel tijd om dit gerecht te maken.

Ik eet dit het liefst als dessert (hoewel daar 9 van de 10 keer geen ruimte meer voor is in mijn buik) met een kopje koffie erbij. Maar als verjaardagstaart is ie natuurlijk ook perfect!