Deze chocolade pannekoeken met vanilleroom en kersensaus zijn een ware traktatie. De kersensaus is gemaakt van verse kersen en dus extra lekker.
De combinatie chocolade en kersen is een klassieke combinatie en dat is niet voor niets!

De hoeveelheid geleisuiker die je nodig hebt voor de kersensaus hangt onder andere af van de zoetheid van de kersen en de sappigheid. Hoe meer sap vrij komt bij het koken, des te meer suiker heb je nodig om het in te binden.
Je kunt het beste beginnen met één eetlepel en zo nodig nog wat meer toevoegen.

Aantal personen: 4 (8 pannenkoeken)
Bereidingstijd: 30 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
chocolade pannenkoeken:
300 ml halfvolle melk
100 gram bloem
25 gram cacaopoeder
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
beetje zout

kersensaus:
250 gram kersen
15 ml citroensap
1-2 eetlepels geleisuiker

vanilleroom:
200 ml slagroom
2 zaikjes vanillesuiker

olie om de pannenkoeken te bakken
enkele verse kersen ter garnering

Keukenbenodigdheden:
handmixer
staafmixer
kookpan
koekenpan

En zo maak je het:

  • We beginnen met de vanilleroom zodat die kan opstijven in de koelkast
  • Doe de slagroom in een mixkom en voeg twee zakjes vanillesuiker toe
  • Klop met de handmixer tot de slagroom mooi lobbig is en zet in de koelkast tot gebruik
  • Maak vervolgens de kersensaus door de kersen (eerst even wassen en ontpitten!) met het citroensap in een kookpan te doen
  • Breng aan de kook en kook totdat de kersen zacht zijn (ongeveer 10 minuten)
  • Doe de kersen dan in een bolzeef en zorg dat je al het sap opvangt
  • Wrijf met een lepel de kersen zo goed mogelijk door de bolzeef
  • De overgebleven velletjes doe je vervolgens bij het sap en maak je fijn met een staafmixer (het is niet erg als er nog wat grote stukken in zitten)
  • Voeg een eetlepel geleisuiker toe en breng weer aan de kook (als er veel sap is vrijgekomen gebruik je twee eetlepels)
  • Laat ongeveer 3 minuten koken tot hij voldoende is ingedikt en laat de saus daarna afkoelen
  • Daarna gaan we de pannenkoeken maken
  • Doe bloem, cacaopoeder, vanillesuiker en zout in een kom
  • Doe melk en eieren in een andere kom en klop het geheel goed door elkaar
  • Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe tot er mooi beslag ontstaat
  • Doe een beetje olie op een keukenpapiertje en wrijf hiermee een koekenpan in
  • Maak de koekenpan goed warm en bak vervolgens van het beslag zo'n 8 pannenkoeken
  • Pak een pannenkoek en leg deze op een bord, doe er vanilleroom op en rol hem vervolgens opl
  • Serveer de kersensaus er los bij en garneer eventueel nog met wat verse kersen
  • Doe dit ook bij de overige pannenkoeken
  • Eet smakelijk!