Als ik aan barbecuen denk, denk ik meteen aan quesedillas. Ik vind deze zo ontzettend lekker! Onlangs hebben we ze ook gemaakt op een feestje en daar vonden ze gretig aftrek. Bijkomend voordeel is dat ze heel snel klaar zijn, dus je hoeft er nooit lang op te wachten.

Ik doe er graag véél pepers in, maar als je daar geen liefhebber van bent zijn ze ook heel lekker met wat rode paprika en mais.


Aantal: 4
Bereidingstijd: 15 minuten + 5 minuten bbq tijd 

Dit heb je nodig:

Ingrediënten:
2 tortillawraps
1 kipfilet
4 eetlepels jalapenos (uit pot)
100 gram geraspte kaas
1 eetlepel olie
versgemalen peper

Keukenbenodigdheden:
barbecue
koekenpan

En zo maak je het:

  • Verhit de olie in de koekenpan en bak de kipfilet goudbruin en gaar
  • Laat de kipfilet een beetje afkoelen en snijd vervolgens in kleine blokjes
  • Leg de wraps naast elkaar op je werkblad. Verdeel de kip over de twee tortilla's. (Het is het handigst om de kip op één helft van de tortilla te leggen omdat je hem nog een keer dubbelvouwt zometeen. Ook halveer je de tortilla na het bakken nog een keer (zie foto) dus ik vind het handig om als het ware op twee kwarten een beetje kip te doen)
  • Doe vervolgens op ieder kwart een eetlepel jalapenos en strooi er wat kaas over
  • Maak op smaak met versgemalen peper
  • Vouw de tortilla's dubbel en doe ze in een visrooster (of ander rooster met handvat waar je iets in kunt klemmen) voor op de barbecue
  • Grill de tortilla's één voor één in ongeveer 5 minuten mooi knapperig. Let er op dat ze regelmatig omdraait, want ze verbranden snel!
  • Eet smakelijk!