Ananas is toch wel echt mijn favoriete fruit. Ik vind het zo lekker, zeker als hij goed rijp en vol van smaak is. Eigenlijk vind ik dat een ananas helemaal niets nodig heeft en dat hij puur het lekkerst is. Maar dit is een goede tweede!

De ananas wordt eerst enkele uren gemarineerd in rum en bruine suiker, zodat de smaken er goed in trekken. Dan nog even grillen op de barbecue en smullen maar! Ik word er al blij van als ik er alleen maar aan denk...


Aantal: 6 plakken
Bereidingstijd: 10 minuten + 4 uur marineren + 15 minuten bbq tijd

Dit heb je nodig:
Ingredi├źnten:
1 rijpe ananas
50 ml rum
2 eetlepels bruine suiker

Keukenbenodigdheden:
barbecue
ananas snijder
bakje met deksel

En zo maak je het:

  • Snijd de ananas in zes plakken. Dit is het makkelijkst te doen met een ananas snijder, maar met een mes kan het ook. Verwijder de harde kern en schil
  • Doe de plakken ananas in een bakje en voeg hier de rum en bruine suiker aan toe
  • Schud het geheel even om en sluit het bakje af. Laat vervolgens zo'n vier uur marineren terwijl je het geheel nog af en toe even omschudt
  • Bak de plakken ananas d.m.v. de directe methode op de barbecue tot ze mooi gebruind zijn
  • Eet smakelijk!