De eerste keer dat ik pindasoep ging eten had ik er zo mijn bedenkingen bij. Ik vind satésaus op zijn tijd wel lekker, maar pindakaas bijvoorbeeld weer helemaal niet. Maar ik was eigenlijk bij de eerste hap al verkocht! Ik heb in de loop van de tijd verschillende recepten geprobeerd, maar zo is hij toch wel favoriet bij mij.

De Indische specerijen zorgen voor een geurige en smaakvolle soep. De rode peper geeft er een lekker pitje aan en de knapperige taugé en gefrituurde uitjes geven de bite die dit gerecht nodig heeft.

Wanneer je dit gerecht als maaltijdsoep eet zou ik onderstaande hoeveelheid voor 2 personen rekenen en er eventueel nog wat brood bij serveren. Ik zie ook regelmatig kroepoek als aanvulling voorbij komen. Dat is natuurlijk ook een optie, maar net even wat minder gezond (en niet vegetarisch).


Aantal personen: 4 (indien maaltijdsoep 2 personen)
Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
1 liter groentebouillon
5 eetlepels pindakaas
2 eieren
1 ui
2 handjes taugé
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 eetlepel olie
3 eetlepels ketjap
1 eetlepel azijn
1 eetlepel palmsuiker
2 theelepels sambal
1 theelepel gember
1 theelepel koriander
1/2 theelepel sereh
verse bladselderij

Keukenbenodigdheden:
soeppan
garde

En zo maak je het:

  • Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard, laat afkoelen en snijd daarna door midden
  • Snipper de ui en snijd de knoflook heel fijn
  • Verhit een eetlepel olie in de soeppan en fruit hierin de ui en knoflook
  • Voeg na enkele minuten de pindakaas toe en roer het geheel goed door
  • Doe vervolgens de groentebouillon erbij en klop de soep met een garde tot de pindakaas helemaal opgelost is
  • Voeg ketjap, azijn, sambal en palmsuiker toe en verwarm tot de palmsuiker volledig is opgelost
  • Tenslotte breng je de soep op smaak met gember, koriander en sereh
  • Doe de soep in een bord
  • Snijd de rode peper in ringetjes
  • Garneer de soep met een half ei, een handje taugé, wat gefrituurde uitjes, rode peper en bladselderij
  • Eet smakelijk!