De courgetteplanten in de tuin zijn weer heel fanatiek in het aanleveren van courgettes. Vorige week zag ik er eentje over het hoofd waardoor die erg groot geworden was. Zeg maar gerust formaatje HUGE. Hoe groter de courgette hoe wateriger en dus hoe minder smaak. Daarom verwerk ik ze dan het liefst in de soep.

Vaak wordt er in courgettesoep room verwerkt. Erg lekker hoor, maar al die room is natuurlijk niet erg gezond. Daarom maakte ik deze variant zonder room, maar met heel veel smaak.


Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
1 liter groentenbouillon
2 grote courgettes
2 uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olie
1-2 theelepels kerriepoeder
zwarte peper

Keukenbenodigdheden:
Soeppan of kookpan
Staafmixer

En zo maak je het:

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
  • Verhit de olie in de soeppan en fruit hierin ui en knoflook aan tot ze glazig worden
  • Snijd intussen de courgettes in stukken en voeg deze toe
  • Verhit een paar minuten totdat de courgette wat zachter geworden is
  • Voeg de groentenbouillon toe en breng het geheel aan de kook
  • Laat ongeveer 10 minuten koken totdat alle groenten helemaal gaar en zacht zijn
  • Maak er met de staafmixer een (vrij) gladde soep van
  • Breng op smaak met zwarte peper en kerrie (als je een lichte kerriesmaak wil 1 theelepel, wil je een sterkere kerriesmaak dan 2 theelepels toevoegen
  • Eet smakelijk!