Deze geroosterde paprikasoep zit boordevol groenten en levert daardoor een flinke bijdrage aan de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groenten per dag. Dat ze verwerkt zijn in een soep maakt natuurlijk helemaal niets uit.

Paprika's roosteren klinkt misschien als een tijdrovend en ingewikkeld klusje, maar dat is het helemaal niet. Weet je niet hoe je paprika's roostert? Lees dan hier hoe je dat doet. Wedden dat het veel eenvoudiger is dan je denkt!

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
500 ml groentebouillon
4 rode puntpaprika's
2 tomaten
2 uien
3 teentjes knoflook
2 theelepels crème fraîche
1 eetlepel olijfolie
3 theelepels provencaalse kruiden
2 theelepels paprikapoeder
snufje chilipeper (optioneel)

Keukenbenodigdheden:
soeppan of kookpan
staafmixer

En zo maak je het:

  • Grill de paprika's
  • Snijd de ui en tomaat in stukken
  • Verhit de olijfolie in de pan en pers de knoflook hierin uit
  • Voeg de ui toe en bak tot de ui glazig wordt. Zet het vuur niet te hoog, want knoflook verbrandt snel
  • Snijd de paprika in stukjes en voeg deze samen met de tomaat toe
  • Voeg na ongeveer vijf minuten de bouillon toe en breng het geheel aan de kook
  • Voeg provencaalse kruiden, paprikapoeder en eventueel chilipoeder toe en laat het geheel nog zo'n 15 minuten koken
  • Pureer de soep met een staafmixer tot hij vrij glad is
  • Roer de crème fraîche er door en dien op in een kom of diep bord
  • Eet smakelijk!